Natuurlijke grafsteen van leisteen

In dit gedenkteken zijn bijna alle elementen van leisteen gemaakt. Leisteen is een warme natuursteensoort die een wat ruwe structuur heeft en een levendige grijs-bruine kleur. Het leisteen is op het liggende deel toegepast in dunne banden die zorgen vo... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 21965
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Natuurlijk
Kleur Brons, Grijs
Materiaal Brons
Natuursteen Leisteen
Productsoort Lantaarn
Thema Roos

Productomschrijving

In dit gedenkteken zijn bijna alle elementen van leisteen gemaakt. Leisteen is een warme natuursteensoort die een wat ruwe structuur heeft en een levendige grijs-bruine kleur. Het leisteen is op het liggende deel toegepast in dunne banden die zorgen voor de omranding en de verschillende vakken. De tussenruimte is voornamelijk opgevuld met grijs split, wat zorgt voor een eigentijdse uitstraling. Zoals op de foto is te zien, kan groene beplanting veel doen om het vlak iets te breken en een natuurlijke uitstraling te geven. De lettersteen is ook van leisteen en hierop is de bruine kleurtint duidelijk te zien. De naam en datum zijn aangebracht met bronzen letters en cijfers. Hierbij past ook de bronzen lantaarn.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.