Milieuvriendelijke grafmonumentenAlternatieven voor traditionele gedenktekens

Milieuvriendelijke grafmonumentenAlternatieven voor traditionele gedenktekens

We worden ons steeds meer bewust van de invloed die we zelf op het milieu hebben. We leven duurzamer en houden rekening met het milieu bij de keuzes die we maken. Ook na ons overlijden willen we het milieu niet onnodig veel belasten. Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden die er zijn voor milieuvriendelijke grafmonumenten.

  • Geen energie intensieve werkzaamheden en lang transport
  • Gerecyclede of te recyclen materialen
  • Niet bewerkt en met respect voor de natuur gewonnen
milieuvriendelijke grafmonumenten zwerfkeien

Zwerfkeien

  • De stenen komen uit Nederland. Dus geen energie intensief transport. Het brons is recyclebaar.
milieuvriendelijke grafmonumenten gietijzeren kruis

Gietijzeren kruizen

  • Verschillen modellen antieke kruizen die dankzij ons een tweede leven krijgen.
milieuvriendelijke grafmonumenten cortenstaal silhouette

Toepassing van Cortenstaal

  • Cortenstaal is duurzaam en wordt voor een groot deel uit metaal afval gemaakt.

Natuursteen laten we even achterwege
Traditionele grafmonumenten bestaan vaak uit natuursteensoorten als graniet en zandsteen. De winning en het transport van deze grondstoffen kost veel energie en zorgt voor aantasting van het leefmilieu waar deze worden gewonnen.

Zwerfkeien uit Nederland

Elke kei is uniek

De meeste grote zwerfkeien komen vanuit Scandinavië. De kleinere keien die we rivierkeien noemen, komen uit het Oosten en Zuiden van Europa.

Hoe zijn ze hier gekomen?

De grote keien zijn meegekomen met het ijs in de ijstijd. De kleinere keien zijn meekomen met de rivieren. Alle stenen zijn uniek en hebben een eigen vorm, tekening en kleur.

Prijs vanaf: € 950

Zwerfkeien bekijken en uitzoeken

grootste keientuin van Nederland

Een zwerfkeien gedenkteken is erg persoonlijk. De steen is door de natuur gevormd en er is maar 1 exemplaar van. De vorm, soort steen en kleur moet u aanspreken. Het allerbelangrijkste is dat u een goed gevoel heeft bij de steen.

U ziet keien uit de gehele wereld en onze adviseur laat u graag onze collectie uit Nederland zien zodat u een milieuwewuste keuze kunt maken. Ziet u een steen die u bevalt dan reserveren we die direct voor u.

milieuvriendelijke grafmonumenten en zwerfkeien zelf belettering uitproberen

Kruizen van gietijzer

Assortiment

Dit prachtige gietijzeren kruis is reeds meer dan 100 jaar oud. Het kruis bevat, naast Jesus, vele bloemen decoraties welke tot in de kleinste details zijn uitgewerkt.

De roestige kleur geeft het kruis een mooi bijpassende uitstraling. We hebben een assortiment met verschillende modellen opgesteld in onze inspiratietuin.

Vraag prijsinformatie aan

Cortenstaal en zwerfkeien

mooie combinatie

Cortenstaal vormt een mooie combinatie met zwerfkeien en natuurlijke stenen. We ontwerpen samen met u een passende en fraai gevormde cortenstalen letterplaat.

Alle zwerfkeien of natuurlijke stenen zijn uniek van vorm, structuur en kleur. U zoekt zelf rustig in onze tuin een mooie steen uit die u aanspreekt en goed vindt passen.

Vraag prijsinformatie aan

Kwaliteit van cortenstaal

zeer sterk en duurzaam

Cortenstaal is een speciale en milieuvriendelijk staalsoort. De roestige en zelfgevormde patinalaag die ontstaat bij blootstelling aan de buitenlucht beschermd de rest van het materiaal tegen diezelfde buitenlucht en voorkomt zo verdere oxidatie.

Het cortenstaal wordt voor een groot deel samengesteld uit schroot,dit en de lange levensduur maakt dat de toepassing van cortenstaal gezien kan worden als een milieubewust alternatief voor een natuurstenen grafmonument.

Een natuurbegraafplaats

Milieuvriendelijke grafmonumenten

Een zwerfkei, natuurlijk stuk steen of boomstam worden veelal toegepast als natuurlijke markering van het graf op een natuurbegraafplaats.

Om het monument persoonlijker te maken is het toepassen van persoonlijke aanpassingen of decoraties mogelijk, dit zolang het monument maar past bij de uitstraling en richtlijnen van de natuurbegraafplaats. De regels zijn per begraafplaats verschillend, wij zijn op de hoogte van de regels en geven u advies in de mogelijkheden.

Prijs vanaf: € 950

Milieuvriendelijke bedekking van het graf

Ook hierin kunt u een keuze maken

Ook bij het uitzoeken van de grafbedekking kunt u er voor kiezen om milieuvriendelijke materialen te gebruiken. Voor het winnen van de materialen hoeven geen energie intensieve werkzaamheden te worden uitgevoerd en de materialen komen uit de buurt.

De aarde die wij gebruiken bij het plaatsen van het gedenkteken is voorzien van het keurmerk “Goede Grond”. Het Keurmerk Goede Grond is een onafhankelijk keurmerk voor tuinaarde en is ontwikkeld om de kwaliteit en gebruiksveiligheid van het product te waarborgen. Maar dat is niet alles, ook maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieuaspecten en verantwoording van product- en productbeheersing zijn onderdeel van het keurmerk.

milieuvriendelijke grafmonumenten grafbedekking boomschors

Boomschors

milieuvriendelijke grafmonumenten grafbedekking beplanting

Beplanting

milieuvriendelijke grafmonumenten grafbedekking noordzee schelpen

Noordzee schelpen

milieuvriendelijke grafmonumenten adviseur ontwerper Karien van Dijk

Karien van Dijk

+31 13 203 2241

Karien van Dijk

+31 13 203 2241

Wilt u meer weten over milieuvriendelijke grafmonumenten?

“Heeft u een vraag of wilt u een milieubewust grafmonument aanschaffen? In onze inspiratietuin met grafmonument voorbeelden ziet u voorbeelden van milieuvriendelijke grafmonumenten in het echt. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen. We helpen u graag bij het samenstellen van een milieuvriendelijk gedenkteken.”

Neem contact op per e-mail (info@denhollandsche.nl) of telefoon (+31 13 203 2241).

Onze winkelsStel gerust uw vraag