Grafsteen hartvorm

Grafsteen hartvorm foto 1
Op het grote hart van dit korte grafmonumenten is veel ruimte aanwezig voor een persoonlijke tekst, naast de naam en de data. Het hart heeft een sierlijke speelse vorm, maar toch oogt het grafmonument statig door de diepe warme kleur en afwerking van h... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 19685
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Hartvormige lettersteen
Graftype Enkel, Kort graf
Kleur Rood
Productgroep Urnmonumenten
Symboliek Engel, Hart
Vorm hart

Productomschrijving

Op het grote hart van dit korte grafmonumenten is veel ruimte aanwezig voor een persoonlijke tekst, naast de naam en de data. Het hart heeft een sierlijke speelse vorm, maar toch oogt het grafmonument statig door de diepe warme kleur en afwerking van het natuursteen. De onderzijde van de letterplaat, net onder het hart, is het natuursteen niet gepolijst, maar is er met prikwerk een andere structuur aangebracht. Hierdoor wordt het hart gedragen. Het is mogelijk om zelf gewenste beplanting in het bloemvak aan de voorzijde aan te brengen.
Engel
In de christelijke symboliek wordt de engel gezien als de boodschapper van God. In de oudheid was dit de godin van de overwinning genaamd Victoria. Engelen als christelijk symbool zijn dienaren van God die als missie hebben om gelovigen te helpen en te beschermen. In de meeste grafmonumenten waar een engel wordt toegepast wordt is deze beschermende houding terug te zien. Naast bloemen- of lauwerkransen, worden engelen ook vaak met een muziekinstrument afgebeeld.

Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.