Eigentijds gedenkteken met klassieke elementen

Het liggende deel van dit eigentijdse gedenkteken heeft een strakke omranding van natuursteen. Deze omranding is gemaakt van hetzelfde natuursteen als de lettersteen en het voetstuk aan de voorzijde, maar omdat het oppervlak gevlamd en geborsteld is af... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 27372
Collectie Christelijk, Eenvoudig tot bijzonder, Klassiek en traditioneel, Kruis
Graftype Enkele grafsteen - met vloer, Familiegraf - enkel breed
Kleur Antraciet, Grijs
Liggende deel Geheel beplanting in vlakken, Golfvorm of bogen, Natuursteen
Materiaal Brons, Natuursteen
Natuursteen kleuren Antraciet
Productsoort Lantaarn
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Het liggende deel van dit eigentijdse gedenkteken heeft een strakke omranding van natuursteen. Deze omranding is gemaakt van hetzelfde natuursteen als de lettersteen en het voetstuk aan de voorzijde, maar omdat het oppervlak gevlamd en geborsteld is afgewerkt heeft het een lichtere kleur. Het liggende deel is verder opgedeeld in twee vakken, waarvan één vak met split is bedekt en het andere deel met potgrond.
Het staande deel bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste letterstenen, waarbij het linkerdeel niet alleen is gevlamd en geborsteld, maar ook nog ruw is gehakt. Zo biedt deze lettersteen een fraai contrast met de rechter lettersteen, welke juist is gezoet. Dit is een matte afwerking die net niet glanst, maar wel een stuk intenser van kleur is dankzij deze bewerking. De teksten zijn op dit deel gezandstraald en zitten zo verdiept in de steen. Vervolgens zijn deze met lak ingeschilderd voor een duidelijker contrast modernere styling. Op een afstand heeft het gedenkteken een klassieke uitstraling, maar eenmaal dichterbij, is te zien dat er veel moderne ontwerpelementen in zitten.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.