Grafmonument met engel en hartvormige lettersteen

Grafmonument met engel en hartvormige lettersteen foto 1
De basis van dit monument is het liggende deel dat bestaat uit verschillende op elkaar gestapelde lagen. De twee vooraan geplaatste vazen geven het monument een klassieke en statige uitstraling. Al het zwarte natuursteen is gepolijst, waardoor de diepe... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35627
Collectie Ambachtelijk, Bijzonder persoonlijk, Christelijk, Engel, Exclusief, Hartvormige lettersteen, Klassiek en traditioneel, Robuust/groot
Graftype Enkele grafsteen - met vloer, Robuust/groot
Kleur donker, Zwart
Liggende deel Natuursteen
Materiaal Natuursteen
Natuursteen kleuren Zwart
Productsoort Lantaarn, Vaas
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

De basis van dit monument is het liggende deel dat bestaat uit verschillende op elkaar gestapelde lagen. De twee vooraan geplaatste vazen geven het monument een klassieke en statige uitstraling. Al het zwarte natuursteen is gepolijst, waardoor de diepe glans is ontstaan. De lettersteen is hartvormig en biedt plaatst aan alle opschriften en een kleine porseleinen foto. De hartvormige lettersteen wordt beschermd door de engel die uit hetzelfde stuk natuursteen is gehakt.


Engel
In de christelijke symboliek wordt de engel gezien als de boodschapper van God. In de oudheid was dit de godin van de overwinning genaamd Victoria. Engelen als christelijk symbool zijn dienaren van God die als missie hebben om gelovigen te helpen en te beschermen. In de meeste grafmonumenten waar een engel wordt toegepast wordt is deze beschermende houding terug te zien. Naast bloemen- of lauwerkransen, worden engelen ook vaak met een muziekinstrument afgebeeld.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.