Natuurlijke grafsteen van leisteen

In dit gedenkteken zijn bijna alle elementen van leisteen gemaakt. Leisteen is een warme natuursteensoort die een wat ruwe structuur heeft en een levendige grijs-bruine kleur. Het leisteen is op het liggende deel toegepast in dunne banden die zorgen vo... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 21965
Bloem, plant of boom Bloem/plant, Bloem/plant 3d, Roos
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Leisteen, Natuurlijk, Ruwe steen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Bruin, Grijs
Liggende deel Geheel beplanting in vlakken, Golfvorm of bogen, Leisteen, Natuurlijk, Natuursteen
Materiaal Brons, Leisteen, Ruwe steen
Natuursteen kleuren Rood/oranje/bruin
Productsoort Lantaarn
Staande deel Leisteen, Natuurlijk
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

In dit gedenkteken zijn bijna alle elementen van leisteen gemaakt. Leisteen is een warme natuursteensoort die een wat ruwe structuur heeft en een levendige grijs-bruine kleur. Het leisteen is op het liggende deel toegepast in dunne banden die zorgen voor de omranding en de verschillende vakken. De tussenruimte is voornamelijk opgevuld met grijs split, wat zorgt voor een eigentijdse uitstraling. Zoals op de foto is te zien, kan groene beplanting veel doen om het vlak iets te breken en een natuurlijke uitstraling te geven. De lettersteen is ook van leisteen en hierop is de bruine kleurtint duidelijk te zien. De naam en datum zijn aangebracht met bronzen letters en cijfers. Hierbij past ook de bronzen lantaarn.

Eenvoudig tot bijzonder

Een grafmonument uit de collectie ‘eenvoudig tot bijzonder’ kan in de basis eenvoudig van ontwerp zijn, maar qua materiaal, accessoires, afwerking en persoonlijke elementen zo ingetogen of expressief vormgegeven kunnen worden als u wilt. Het is altijd mogelijk om grafstenen naar wens aan te passen om zo tot een geheel persoonlijk ontwerp te komen. Een simpele grafsteen toont schoonheid in eenvoud en is ingetogen van karakter.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.