Natuursteen grafmonument met uitgehakte engel

Dit natuurstenen grafmonument heeft een fraai in de lettersteen uitgehakt beeld van een wenende engel. Omdat het beeld onderdeel is van de natuurstenen letterplaat ontstaat er een passend geheel. De letterplaat biedt voldoende plaats om de belettering ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 27918
Collectie Ambachtelijk, Bijzonder persoonlijk, Christelijk, Engel, Klassiek en traditioneel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur donker, Grijs
Liggende deel Natuursteen
Materiaal Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Dit natuurstenen grafmonument heeft een fraai in de lettersteen uitgehakt beeld van een wenende engel. Omdat het beeld onderdeel is van de natuurstenen letterplaat ontstaat er een passend geheel. De letterplaat biedt voldoende plaats om de belettering ruim aan te brengen. Hierdoor blijft de lay-out rustiek en sereen. Het liggende deel is gemaakt van hetzelfde natuursteen en bestaat uit een omranding met een dekplaat die het grootste deel bedekt. Dit maakt dat het grafmonument minimaal onderhoud nodig heeft. In de bloemsparing aan de voorzijde is het mogelijk om naar eigen smaak planten of bloemen te plaatsen.


Engel
In de christelijke symboliek wordt de engel gezien als de boodschapper van God. In de oudheid was dit de godin van de overwinning genaamd Victoria. Engelen als christelijk symbool zijn dienaren van God die als missie hebben om gelovigen te helpen en te beschermen. In de meeste grafmonumenten waar een engel wordt toegepast wordt is deze beschermende houding terug te zien. Naast bloemen- of lauwerkransen, worden engelen ook vaak met een muziekinstrument afgebeeld.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Natuursteen