Tiener grafsteen van eigentijdse materialen

Een fraai vlindertje van glas siert de bovenzijde van deze grafsteen. Het kleurrijke vlindertje is gemaakt met een speciale glasfusing techniek naar het voorbeeld van een meegebrachte foto. Om meer aansluiting te vinden bij de belevingswereld van een t... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 18855
Bewerking Gezoet
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Jong en eigentijds, Modern
Dieren Dieren 3d, Vlinder
Glas Blauw, Glasfusing
Kleur Blauw
Materiaal Glas, Natuursteen
Natuursteen kleuren Blauw
Productgroep Kindermonumenten
Productsoort Lantaarn

Productomschrijving

Een fraai vlindertje van glas siert de bovenzijde van deze grafsteen. Het kleurrijke vlindertje is gemaakt met een speciale glasfusing techniek naar het voorbeeld van een meegebrachte foto. Om meer aansluiting te vinden bij de belevingswereld van een tiener, zijn er eigentijdse materiaalkeuzes gemaakt voor een aantal beeldbepalende onderdelen van deze grafsteen. Het staande deel is bijvoorbeeld niet gemaakt van steen, maar juist van rvs en glas. De rvs letterplaat draagt het eerder genoemde vlindertje en verder is alleen de naam in een handschrift lettertype op de voorzijde aangebracht. De glazen letterplaat staat er schuin voor en is, net als de rvs letterplaat, licht gebogen. Dankzij de zeeblauwe en bijna ondoorzichtige achtergrond van het glas, zijn alle opschriften goed leesbaar. Samen hebben de letterplaten een licht en eigentijds karakter. Voor het liggende deel is er gekozen voor eenvoudige banden van natuursteen die bewust mat zijn gehouden. Dit maakt de kleur van het natuursteen lichter. De banden omkaderen het graf en zorgen voor de vakkenverdeling. Door het toevoegen van de beplanting als bedekking, krijgt het overwegend moderne gedenkteken ook een wat zachtere uitstraling.
Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.Glasfusing
Glasfusing is een techniek waarbij stukken glas van één of verschillende kleuren op hoge temperatuur worden samengesmolten. Met deze techniek brengen we bijzonder fraaie en vaak kleurrijke decoratieve elementen aan op het gedenkteken. Naast het aanbrengen van persoonlijke decoraties gebruiken we deze techniek ook om structuur in het glas aan te brengen of om vorm aan het glas te geven.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen