Islamitische grafzerkenAl mogelijk vanaf 2.450,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie Islamitischbijzondere grafmonumenten

“…we behoren aan God en naar Hem zullen wij wederkeren..” (2:156)

Eeuwige grafrust is een van de belangrijkste tradities binnen het Islamitische geloof. Assalaam Alaikoem: “Mensen van de graven, jullie zijn ons voor, wij (de levenden) volgen jullie binnenkort”.

Den Hollandsche Grafmonumenten biedt een groot aanbod aan Islamitische grafstenen.

Wij zijn ons bewust van de verschillende Islamitische stromingen en laten dit terugkomen in een breed assortiment van grafstenen en islamitische grafmonumenten.

De letters en tekst

onder andere Arabisch, Turks en Farsi

Onze eigen grafische vormgevers beheersen de kennis en technologie om teksten in onder andere het Arabisch, Turks en Farsi vorm te geven op de grafzerk.

Eigen tekst, Koranvers of spreuk
U kunt eigen teksten aanleveren en Den Hollandsche kan u eventueel adviseren bij de keuze van een Koranvers of een Islamitische spreuk op de grafzerk.

Het model van het monument

van eenvoudig tot bijzonder…

Islamitische grafzerken vervaardigen wij in vele soorten. Van een eenvoudig budgetmodel tot een bijzonder ontwerp, vervaardigd uit materialen als inox, glas, hout of cortenstaal.

Prijzen islamitische grafzerken
Een compleet monument inclusief plaatsing in Nederland, door ons eigen plaatsingsteam, kan al vanaf € 2.150,-

Gratis ontwerp

op uw aanwijzingen

Op uw aanwijzingen ontwerpen wij geheel vrijblijvend het monument voor u. Vanuit een voorbeeld of een beschrijving maken we een schetsontwerp van het monument. Tijdens het schetsen van het monument geven wij u tips over het materiaalgebruik.

Alles is mogelijk. Wij ontwerpen samen met u het monument vanuit uw ideeën, een kenmerk of een beschrijving. Ziet u een voorbeeldmonument, maar wilt u de vorm veranderen, of geen liggend gedeelte op het graf? Wij passen alle monumenten aan bij uw wensen.

Kalligrafieën

we bieden u alle mogelijkheden

Kalligrafie betekent letterlijk “mooi schrijven”. Islamitische kalligrafie is een eeuwenoude kunstvorm die zijn oorsprong vindt in het Arabische Schiereiland. Diverse Arabische, Ottomaans-Turkse en Perzische kalligrafische kunstwerken kunnen op een creatieve en professionele manier worden verwerkt in een grafzerk.

islamitische grafzerken kalligrafieën
islamitische grafzerken kalligrafieën
islamitische grafzerken kalligrafieën

Soorten en kleuren natuursteen

zeer veel keuze

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafzerken in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Bezoek de pagina soorten natuursteen voor meer informatie en voorbeelden.

islamitische grafzerken natuursteen met decoratie

Een persoonlijk gedenkteken

de kosten

Samen met u ontwerpen wij een mooi en waardig gedenkteken. Zodra wij weten hoe het monument eruit moet komen te zien, maken we direct waar u bij bent een offerte.

Na het gesprek wordt in een open en inzichtelijke prijsberekening een totaalprijs voor u uitgerekend.

Beletteringsvoorstel

de tekst en letters op het monument

Ook bij de belettering en afbeeldingen op het monument komt onze creativiteit naar voren. Wij zorgen er niet alleen voor dat u ideeën en gevoelens worden verwerkt in het monument, maar creëren ook een perfecte balans tussen de letters, vormen en afbeeldingen.

U ontvangt ook een digitaal ontwerp van het monument, zodat u een goed beeld krijgt hoe het monument er uiteindelijk uit komt te zien. Zo krijgt u de gelegenheid om laatste aanpassingen in bijvoorbeeld tekst, afbeelding en lettertype door te laten voeren.

Voorbeelden in het echt bekijken en daarna gratis een ontwerp laten maken

inspiratietuin met ruim 600 grafstenen

Monumenten in het echt bekijken en samen met u een persoonlijk monument ontwerpen. Dit kan een combinatie zijn van de voorbeelden die u ziet of met uw persoonlijke wensen of ideeën als uitgangspunt. Al schetsend en pratende maken we voorstellen waaruit u kunt kiezen. Tijdens het ontwerpen houden we rekening met uw budget.

Heeft u nog geen idee? Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen komen we met elkaar tot een resultaat.

U kunt natuurlijk gewoon langskomen om even rond te kijken, echter als u er zeker van wilt zijn dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, kunt u uw bezoek het beste even aankondigen.

Tijdens het bezoek

  • voorbeelden in het echt
  • deskundig advies
  • ontwerp van het monument
  • voorstel voor de belettering
  • direct een offerte

Na het bezoek

  • u geeft akkoord op het ontwerp en belettering
  • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
  • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
Kondig uw bezoek aan