Groot hart als grafsteen

Welk symbool past nu beter om de liefde voor een persoon uit te beelden dan een hart? In dit voorbeeld hebben we een groot hart als grafsteen gemaakt. Het staande deel heeft een grote hartvorm en is vervaardigd van natuursteen. De strook links van het ... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 32420
Bloemen en planten Bloem, Roos
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Hartvormige lettersteen
Graftype Enkel
Kleur Grijs
Liefde Roos
Onderdeel Letterplaat
Symboliek Hart, Roos
Vorm hart

Productomschrijving

Welk symbool past nu beter om de liefde voor een persoon uit te beelden dan een hart? In dit voorbeeld hebben we een groot hart als grafsteen gemaakt. Het staande deel heeft een grote hartvorm en is vervaardigd van natuursteen. De strook links van het hart is voorzien van prikwerk. Dat geeft een lichtere tint, waardoor de vorm van het hart wordt benadrukt. De rest van het natuursteen is glanzend gemaakt. Door deze glans is de levendige textuur van het natuursteen goed zichtbaar. Natuurlijk biedt de lettersteen in het hart veel ruimte voor een passende tekst, maar er is ook in de geprikte strook een afbeelding van een roos verwerkt.
Hart
Het hart staat symbool voor de liefde en is daarmee een populaire keuze als vorm voor een grafmonument. Vaak is het de lettersteen die deze vorm krijgt. Wanneer er twee harten, oftewel een dubbelhart, wordt toegepast, dan staat dit symbool voor de liefde tussen twee personen. Naast de vorm van een gedenksteen of de staande lettersteen, wordt de hartvorm ook veel toegepast als accessoire, decoratie of uitsparing.