Handgemaakt duivenbeeld als gedenkteken

Dit grote handgemaakte beeld van een duif met uitgeslagen vleugels is een imposante verschijning. Het beeld is gemaakt aan de hand van een foto waarvan een schets en vervolgens een 3d ontwerp is gemaakt. Het uithakken van de duif op de rots is verder p... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34697
Bewerking Gehakt, Handgeslepen
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Beelden en Symbolen, Exclusief
Dieren Vogel
Graftype Enkel
Kleur Grijs
Productsoort Fotoartikel
Symboliek Vredesduif
Vorm Vogel

Productomschrijving

Dit grote handgemaakte beeld van een duif met uitgeslagen vleugels is een imposante verschijning. Het beeld is gemaakt aan de hand van een foto waarvan een schets en vervolgens een 3d ontwerp is gemaakt. Het uithakken van de duif op de rots is verder puur handwerk. Het beeld is uit één stuk samen met het voetstuk gemaakt en het betreft een antraciet gekleurd natuursteen. Alle oppervlakken van het voetstuk-gedeelte zijn gepolijst en hebben zodoende een heldere glans. Hierdoor is de kleur van het gesteente een stuk donkerder dan het uitgehakte deel erboven. Het voetstuk biedt tevens ruimte aan de ingegraveerde naam, datum en een persoonlijke foto van porselein. De omranding van het liggende deel is ook van deze antracietkleurige natuursteen gemaakt en heeft ook gepolijste vlakken. Daarbinnen is het graf bedekt met mijnsplit wat een warme roodbruine kleur heeft.
Beelden en Symbolen
Door het gebruik van beelden of symbolen kunt u het gedenkteken personaliseren. Denk hierbij aan het toepassen van religieuze symbolen, maar ook het gebruik van symbolische weergave van een hobby. Ook woorden als 'verbintenis'  en 'liefde' zijn prachtig symbolisch weer te geven door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden met personages in een specifieke houding of setting.