Lichte en natuurlijke grafsteen

Het natuursteen van deze ruwe grafsteen heeft een zachte, maar levendige structuur. Als u goed kijkt ziet u tinten van beige, zachtgrijs en ook zalmroze. De gehele grafsteen is met deze natuursteensoort gemaakt. De lettersteen is ruw gelaten, waardoor ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34661
Collectie Lichte grafstenen, Natuurlijk, Ruwe steen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige, licht
Liggende deel Natuurlijk, Natuursteen
Materiaal Brons, Natuursteen, Ruwe steen, Ruwe steen
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Productsoort Ruwe steen
Staande deel Natuurlijk
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Het natuursteen van deze ruwe grafsteen heeft een zachte, maar levendige structuur. Als u goed kijkt ziet u tinten van beige, zachtgrijs en ook zalmroze. De gehele grafsteen is met deze natuursteensoort gemaakt. De lettersteen is ruw gelaten, waardoor de bronzen verheven letters een mooi klassiek contrast geven. Op het liggende deel zijn als omranding flagstones geplaatst. Dit zijn ruwe stenen van dezelfde soort, maar de bovenzijde is vlak gemaakt. Op de grafbedekking met plantjes en Frans boomschors is tevens een boek van hetzelfde natuursteen geplaatst. Hierop is nog een woord aangebracht en is er een zondebril als grafaccessoire aan toegevoegd.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.