Lichte en witte grafzerkenAl mogelijk vanaf 2.675,-

Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Alle voorbeelden van grafzerken die u op onze website ziet kunnen wij leveren in licht natuursteen.

Collectie licht en witen grafzerken licht van kleur

Lichtere steensoorten zijn vaak poreuzer waardoor deze sneller vuil worden. Wij adviseren u graag wat er wel en niet mogelijk is op uw begraafplaats. Wat mooi is moet mooi blijven, u krijgt tips en deskundig advies.

Laat u goed informeren.

Specifieke kenmerken

in het echt bekijken

Het beoordelen van deze steensoorten vanaf een beeldscherm geeft u echter een beperkt beeld van de werkelijkheid. Naast kleuren hebben deze steensoorten specifieke kenmerken. Deze kenmerken kunt u alleen beoordelen door het natuursteen in het echt te bekijken.

U kunt alle soorten licht natuursteen bekijken in onze showroom. In onze inspiratietuin ziet u ook vele monumenten die uitgevoerd zijn in licht natuursteen.

Aanpassen voorbeelden

of eigen ontwerp

Naast de keuze uit ons eigen assortiment passen wij een voorbeeld aan naar uw wensen en ideeën. Heeft u zelf een idee of ontwerp dan gaan wij graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven.

Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met u aan de slag. We maken het ontwerp waar u bij bent, vanuit uw ideeën en of wensen. U krijgt zodoende direct inzicht hoe het monument er uit komt te zien.

Witte grafzerken

advies van ons

Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Hierdoor wordt de steen sneller vuil. Licht natuursteen vereist regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken.

Wordt het monument dichtbij bomen of struiken geplaatst, dan wordt het monument sneller vuil. Soms is het dan beter om het liggende gedeelte uit te voeren in een donkerdere soort natuursteen. Wij adviseren u graag.

Natuurlijke grafzerk

bronzen vogeltjes

Grafzerk met als lettersteen een onbewerkte kei. Op de lettersteen is het opschrift in brons uitgevoerd.

De vogeltjes van brons en het sedum geven de grafzerk een natuurlijke uitstraling.

Handen

dragen letterplaat

Dit gedenkteken heeft een letterplaat in de vorm van een hart dat gedragen wordt door twee handen. Onder de handen is een spreuk geplaatst.

Den Hollandsche Gedenktekens creëert al meer dan 78 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke grafzerken. Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een unieke grafzerk.

Duurzaamheid

alle materialen die we gebruiken

Alle materialen die wij toepassen om een persoonlijk monument naar uw wens te samenstellen, zijn van goede en degelijke kwaliteit. Wij staan hier garant voor.

Formaat van accessoires

Alle grafaccessoires maken wij in verschillende formaten, zodat het altijd goed bij het gedenkteken past.

witte grafzerken hartje en glazen vlinder met foto

De lettersteen

bepaalt grotendeels de uitstraling

De afmeting en vormen van dit staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van de grafzerk.

Daarom is het heel belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Creativiteit en degelijkheid

bijzondere gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid.

Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leiden tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Pastelgroene steen

gepatineerd brons

Toepassing van een bronzen ornament op een grafzerk.

De combinatie van gepatineerd brons en de pastelgroene steen geven een natuurgetrouw eindresultaat.

Abstracte grafzerk

kalksteen natuursteen

Abstracte grafzerk met een kruisvorm in de letterplaat. De ronde vorm is van kalksteen natuursteen. Het ontwerp is gebaseerd op een kunstwerk.

Door het liggende gedeelte in donkerder natuursteen uit te voeren wordt voorkomen dat opspattend vuil op het witte natuursteen komt.

Compleet monument vanaf € 1.500

Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk gedenkteken.

We plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland. Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen.

Meer informatie een persoonlijk grafmonument.

Inclusief

 • Modelprijs
 • Basisafmetingen
 • Keuze uit basis assortiment graniet
 • Montage en productie
 • Betonplaat met wapening
 • Standaard grafbedekking
 • Basisplaatsing
 • 21% BTW

Exclusief

 • Belettering
 • Accessoires
 • Toeslag duurdere materialen

Nog geen idee?

samen gaan we aan de slag

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een mooi resultaat te komen.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Grafzerk met bladgoud

licht natuursteen

Grafkunst met bladgoud en natuursteen. De spiraalvorm in de lettersteen staat symbool voor de levensspiraal.

Het liggende gedeelte is in een fraai bijpassende tint natuursteen uitgevoerd. Voor de grafbedekking is er gekozen voor sierstenen, siergrassen en sedum.

Glazen rivier

bronzen regenboog

De glazen rivier op deze grafzerk start onder de brug die fraai uit het natuursteen gehaakt is en loopt vervolgens door tot over de dekplaat.

Het opschrift en de regenboog zijn uitgevoerd in brons.

Versteend hout

bronzen grafaccesoires en belettering

Fraai en harmonieus gedenkteken waar de lettersteen uitgevoerd is in versteend hout. De boomschijven die vakkundig geplaatst zijn tussen de cortenstaal grafomranding, zijn eveneens van versteend hout.

De bronzen belettering, de graflantaarn, het vogeltje en de verzonken bloemenvaas geven het gedenkteken een extra cachet.

Kruizen of kruisjes

brons of andere materialen

Een bronzen kruis kan zowel in als op de steen worden toegepast. Als een kruisje op de (letter)steen wordt aangebracht wordt meestal brons gebruikt, vaak ook met een speciale patinakleur. Ook andere materialen zijn geschikt voor het vervaardigen van een grafkruisje. De laatste jaren zijn vooral materialen met een meer moderne uitstraling in opkomst, bijvoorbeeld RVS en aluminium.

De grafkruisjes zijn van groot tot klein in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

Belgisch hardsteen

marmeren plaat met handgehakte boom

Grafzerk van Belgisch hardsteen met een ouderwetse frijnslag.

Gecentreerd op de letterplaat zit een marmeren plaat natuursteen met een handgehakte boom. De grafbedekking bestaat uit pebbles en siergrassen.

Persoonlijk creatief

binnen uw budget

We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget.

Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uistralen.

Bezoek de pagina prijsinformatie grafzerken voor meer informatie.

Uitgehakte paardenbloem

ruw gekapt afgewerkt

Grafzerk waarbij op de lettersteen een paardenbloem is uitgehakt.

Om harmonieuze en rustieke sfeer te creëren zijn de buitenkanten ruw gekapt. De naam is uitgevoerd in brons.

Persoonlijk ontwerp

een tastbare herinnering

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafzerk met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafzerk met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

Bekijk hoe het werkt

Soorten en kleuren natuursteen

zeer veel keuze

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafzerken in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Bezoek de pagina soorten natuursteen voor meer informatie en voorbeelden.

Hoe nu verder

Alle monumenten waarin we natuursteen hebben verwerkt uit zowel het fotoboek als de grafzerken pagina’s zijn leverbaar in wit of licht natuursteen. U bewaard monumenten die u mooi vindt in uw persoonlijke fotomap en wij maken voor u een geheel nieuw en passend persoonlijk ontwerp. Kunt u niet of bent u niet in de gelegenheid om langs te komen dan ontwerpen wij samen met u op afstand via de telefoon en/of e-mail.

28 collecties met voorbeelden