Lichtgrijze ruwe grafsteen met glas

Het staande gedeelte van deze lichtgrijze grafsteen bestaat uit een ruwe steen die uit onze collectie is gekozen. Door de grijze kleur van de ruwe steen zijn ook heel duidelijk zachte groene tinten zichtbaar. De teksten zijn op een helder blauwe glaspl... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34057
Collectie Lichte grafstenen, Natuurlijk, Ruwe steen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Blauw, Grijs, licht
Liggende deel Geheel beplanting in vlakken, Natuursteen
Materiaal Glas, Natuursteen, Ruwe steen
Natuursteen kleuren Grijs
Productsoort Ruwe steen
Staande deel Natuurlijk en glas
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

Het staande gedeelte van deze lichtgrijze grafsteen bestaat uit een ruwe steen die uit onze collectie is gekozen. Door de grijze kleur van de ruwe steen zijn ook heel duidelijk zachte groene tinten zichtbaar. De teksten zijn op een helder blauwe glasplaat aangebracht met een sierlijk wit handschrift lettertype en een kleine illustratie van een ballerina. Om in het staande gedeelte meer eenheid te creëren is de omtrek van de glasplaat 'geknabbeld' waardoor het zelfde ruwe effect ontstaat als de ruwe steen. Alle ruwe randen zijn ook weer geschuurd zodat er geen scherpe uiteinden op de glasplaat zitten. Het liggende deel bestaat uit een strakke omranding van geborsteld natuursteen. Hierdoor worden de oppervlakken iets ruwer. Daarbinnen is een deel bedekt met pebbles, die qua kleur goed in lijn liggen met de rest van het monument. Het voorste deel bevat potgrond, zodat er ook naar wens plantjes kunnen worden toegevoegd.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.