Natuurlijk grafmonument met ruwe witte steen

Natuurlijk grafmonument met ruwe witte steen foto 1
In dit natuurlijke grafmonument zijn alle elementen onbewerkt of juist ruw gemaakt om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te krijgen. Zo een witte ruwe lettersteen gebruikt die uit onze collectie komt. Door 'slechts' met stijlvolle bronzen letters ... lees meer >
persoonlijk advies
Wilt u advies? Bel ons op 0481 - 371 333.
We voorzien u graag van advies.

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35393
Collectie Lichte grafstenen, Natuurlijk, Puur natuur, Ruwe steen
Dieren Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Grijs, licht, Wit
Liggende deel Geheel beplanting, Leisteen, Natuurlijk, Natuursteen
Materiaal Brons, Natuursteen, Ruwe steen, Ruwe steen, Zwerfkeien
Natuursteen kleuren Grijs, Wit/gebroken wit
Productsoort Ruwe steen
Staande deel Natuurlijk
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

In dit natuurlijke grafmonument zijn alle elementen onbewerkt of juist ruw gemaakt om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te krijgen. Zo een witte ruwe lettersteen gebruikt die uit onze collectie komt. Door 'slechts' met stijlvolle bronzen letters te werken en vooral niet te veel tekst te gebruiken, blijft het natuurlijke en ruwe karakter van de lettersteen behouden. Op het liggende de deel is een zwerfkei geplaatst, die is gedecoreerd met bronzen vogeltjes. Deze voegen iets vriendelijks toe aan het ontwerp. Als omranding is er zwart graniet gebruikt dat door middel van hakwerk deze ruwere uitstraling en vooral ook lichtere kleur heeft gekregen.

Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Natuursteen

Natuursteen is misschien wel het bekendste materiaal voor het gebruik in grafstenen. De natuurlijke schoonheid en grote variatie in soorten en kleuren in combinatie met een goed esthetisch ontwerp maken dat we met natuursteen een heel persoonlijk gedenkteken kunnen maken. Omdat het materiaal zo goed bestand is tegen de elementen geven wij tot 20 jaar garantie op veel natuursteensoorten.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.