Versteend hout en glaskunt grafmonument

In dit grafmonument van versteend hout en cortenstaal zorgt de glaskunst letterplaat voor een fraaie balans tussen modern en natuurlijk. De letterplaat is gemaakt van transparant zwart glas en is van onder tot boven gedecoreerd met het grote hart boven... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35401
Collectie Natuurlijk
Dieren Dieren 3d, Vogel
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Beige
Liggende deel Cortenstaal
Materiaal Glas, Hout, Versteend hout
Natuursteen kleuren Beige/licht bruin
Staande deel Natuurlijk en glas, Versteend hout en glas
Subtype Staande steen met vloer

Productomschrijving

In dit grafmonument van versteend hout en cortenstaal zorgt de glaskunst letterplaat voor een fraaie balans tussen modern en natuurlijk. De letterplaat is gemaakt van transparant zwart glas en is van onder tot boven gedecoreerd met het grote hart bovenaan. Daaronder heeft de naam een mooie plek gekregen. De rest van het grafmonument heeft een natuurlijk karakter. Zo prijkt er naast de glazen letterplaat een uniek element van versteend hout. Een exemplaar uit deze kunt u bovendien zelf uitkiezen uit onze collectie in de winkel. Boven op de steen zit een sierlijk vogeltje welke is gemaakt van brons. Het liggende deel is bedekt met boomschors met daarom heen een omranding van cortenstaal.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.