Versteend hout en glaskunt grafmonument

In dit grafmonument van versteend hout en cortenstaal zorgt de glaskunst letterplaat voor een fraaie balans tussen modern en natuurlijk. De letterplaat is gemaakt van transparant zwart glas en is van onder tot boven gedecoreerd met het grote hart boven... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 35401
Catalogus Grafmonumenten, Modern
Collectie Natuurlijk
Dieren Vogel
Grafbedekking Franse Boomschors
Graftype Enkel
Kleur Bruin, Zwart
Materiaal Cortenstaal, Glas, Versteend hout
Symboliek Hart

Productomschrijving

In dit grafmonument van versteend hout en cortenstaal zorgt de glaskunst letterplaat voor een fraaie balans tussen modern en natuurlijk. De letterplaat is gemaakt van transparant zwart glas en is van onder tot boven gedecoreerd met het grote hart bovenaan. Daaronder heeft de naam een mooie plek gekregen. De rest van het grafmonument heeft een natuurlijk karakter. Zo prijkt er naast de glazen letterplaat een uniek element van versteend hout. Een exemplaar uit deze kunt u bovendien zelf uitkiezen uit onze collectie in de winkel. Boven op de steen zit een sierlijk vogeltje welke is gemaakt van brons. Het liggende deel is bedekt met boomschors met daarom heen een omranding van cortenstaal.
Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Cortenstaal
Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in gedenktekens. Vanwege de levendige roestbruine kleur heeft het een warme uitstraling en wordt het ook steeds vaker gekozen. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.