Grafzerken met loodAl mogelijk vanaf 2.780,-

Over de collectiegrafzerken met lood

Een nieuw materiaal met een geheel eigen uitstraling waarvan wij grafmonumenten maken, is lood. Lood geeft het monument prachtige authentieke uitstraling en daarnaast kennen grafstenen met dit materiaal een hoge duurzaamheid. Lood is zeer geschikt voor grafstenen vanwege zijn grote weersbestendigheid.

Unieke eigenschappen

Door de unieke eigenschappen van lood wordt dit metaal door onze kunstenaar veel toegepast in speciale ontwerpen voor grafmonumenten.

Vraag prijsinformatie aan

Persoonlijke grafzerken met lood

we ontwerpen naar uw wens

Wij ontwerpen monumenten en accessoires naar uw wens.

Tijdens een persoonlijk gesprek worden uw ideeën en wensen besproken. Ook maken wij direct een tekening om u inzicht te geven in hoe het monument of accessoire er uit komt te zien.

Grafzerk glas in lood

bijzondere uitstraling

Glas verleent aan een grafzerk een bijzondere uitstraling. Grafzerken met bijvoorbeeld glas-fusion zijn sierlijk en kleurrijk. Deze worden vervaardigd door een ervaren glaskunstenaar. Een glasplaat kan ook zeer modern vormgegeven worden, met een rechte belijning.

Samen met onze ontwerper bepaalt u van tevoren welke uitstraling u de grafzerk wilt meegeven.

Glas & lood

fraaie combinaties

Lood en glas zijn oude bekenden van elkaar, denk aan de eeuwenoude vensters in kerkgebouwen.

Onze creatieve loodkunstenaar heeft geheel nieuwe manieren bedacht om lood en glas met elkaar te combineren waardoor verrassende en fraaie combinaties ontstaan.

Zuil van lood

glazen gedenkplaat

Gedenkteken met een zuil van lood. De witte tekst en vogels zijn op de glazen gedenkplaat gesmolten en zullen niet meer vervagen.

Patina
Op lood vormt zich na verloop van enige tijd een fraai patina wat het materiaal een sierlijke, natuurlijke uitstraling geeft. U kunt dit voorkomen door het lood te behandelen met patineer olie. Hierdoor ontstaat een natuurlijke grijze beschermlaag. Het patineren deelt het metaal met bijvoorbeeld koper.

Accessoires van lood

vlinders, bloemen…

Om tot zijn recht te komen, hoeft lood niet altijd de boventoon te voeren op een grafzerk.

Denk bijvoorbeeld aan accessoires zoals vlinders en bloemen die door de vormbaarheid van lood uitstekend van dit materiaal gemaakt kunnen worden.

Waar moet u op letten

oxidatie door bomen

Oxidatie kan ook ontstaan door azijnzuur, een zuur dat bijvoorbeeld door de eikenboom wordt afgescheiden.

Afgeraden word dan ook om loden grafaccessoires onder of in de directe omgeving van eikenbomen toe te passen. Tegen deze oxidatie is patineren vaak niet voldoende. Om deze oxidatie tegen te gaan, is een onnatuurlijke beschermlaag nodig. Dit kan door het lood te verven met een grijze of transparante lak.

Er is meer mogelijk dan u denkt

belettering in lood

Door creatief te zijn, maken we bijzondere monumenten, waarbij we alle mogelijke materialen en technieken toepassen en combineren.

Heeft u zelf ideeën die u graag toegepast wilt zien in lood? Wij maken samen met u een ontwerp en geven u advies over alle mogelijkheden met lood. Voorbeelden van enkele mogelijkheden ziet u op onze website, in onze grote inspiratietuin en showroom.

Onderhoud van lood

eventueel vervuiling afnemen is voldoende

Het onderhoud van lood is zeer eenvoudig. Lood heeft geen corrosieve eigenschappen en door de zich van nature vormende patinalaag is het metaal uit zichzelf beschermd tegen weersinvloeden. Afnemen van eventuele vervuiling is dan ook voldoende.

Roos van lood

persoonlijke accessoires

Een loden roos is op verschillende manieren toepasbaar op een gedenkteken:

Fraai liggend op een natuurstenen ondergrond, op een roestvrij stalen pin naast of voor de gedenkplaat, maar ook bijvoorbeeld de roos zonder steel op een grafzuil.

In onze inspiratietuin ziet u lood in het echt toegepast op een aantal gedenktekens.

Keuzes maken

het moet passen en wij helpen u hierbij

Met alle keuzes die moeten worden gemaakt gaat het uiteindelijk maar om één ding: alles moet goed passen…

  • Het monument moet passen bij de overledene
  • Het monument moet passen bij degenen die het graf geregeld bezoeken en onderhouden
  • De materialen moeten bij elkaar passen en in harmonie zijn
  • Het lettertype moet bij het uiteindelijke model passen
  • Uiteraard moet het financieel ook bij u passen

De totstandkoming van een prijs voor een grafzerk is voor ieder model verschillend. De prijs is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke keuzes. We geven u deskundig advies en ontwerpen samen met u een compleet monument vanaf € 1.500 tot … inclusief plaatsing.

Maak een vrijblijvende afspraak