Kort licht gedenkteken met houtkleurig steen

Dat een gedenkteken niet altijd donkere kleuren hoeft te hebben om warmte uit te stralen, bewijst dit voorbeeld wel. Qua afmetingen spreken we hier van een gedenkteken voor een kort graf. Het gedenkteken is gemaakt van een lichte natuursteensoort, waa... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 34237
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder, Exclusief, Lichte grafstenen, Onderhoudsvrij
Graftype Kort graf
Kleur Grijs
Natuurlijk Rivier
Onderdeel Letterplaat
Productgroep Urnmonumenten
Vorm Bol

Productomschrijving

Dat een gedenkteken niet altijd donkere kleuren hoeft te hebben om warmte uit te stralen, bewijst dit voorbeeld wel. Qua afmetingen spreken we hier van een gedenkteken voor een kort graf. Het gedenkteken is gemaakt van een lichte natuursteensoort, waarvan de oppervlakken zijn gezoet voor een fraaie matte afwerking. Er zijn ook een grote bol op de letterplaat en houtkleurige rivier in het gedenkteken verwerkt. Die elementen zijn ook van natuursteen, maar het bijzondere aan deze elementen is dat ze heel erg op hout lijken door de specifieke textuur, maar gewoon van natuursteen zijn. Op de zacht-grijze lettersteen met haar sierlijke vormen zijn de letters met een goud-brons kleur ingeschilderd.
Lichte grafstenen

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Ons assortiment natuursteen soorten bevat ook vele soorten licht natuursteen. Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Licht natuursteen vereist daarom regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken waardoor de steensoort langer mooi blijft.