Eigentijds gedenkteken met klassieke elementen

Het liggende deel van dit eigentijdse gedenkteken heeft een strakke omranding van natuursteen. Deze omranding is gemaakt van hetzelfde natuursteen als de lettersteen en het voetstuk aan de voorzijde, maar omdat het oppervlak gevlamd en geborsteld is af... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 27372
Bewerking Gezoet
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Eenvoudig tot bijzonder
Graftype Enkel
Materiaal Brons
Onderdeel Omranding
Productsoort Lantaarn
Stijl Modern
Symboliek Kruis

Productomschrijving

Het liggende deel van dit eigentijdse gedenkteken heeft een strakke omranding van natuursteen. Deze omranding is gemaakt van hetzelfde natuursteen als de lettersteen en het voetstuk aan de voorzijde, maar omdat het oppervlak gevlamd en geborsteld is afgewerkt heeft het een lichtere kleur. Het liggende deel is verder opgedeeld in twee vakken, waarvan één vak met split is bedekt en het andere deel met potgrond.
Het staande deel bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste letterstenen, waarbij het linkerdeel niet alleen is gevlamd en geborsteld, maar ook nog ruw is gehakt. Zo biedt deze lettersteen een fraai contrast met de rechter lettersteen, welke juist is gezoet. Dit is een matte afwerking die net niet glanst, maar wel een stuk intenser van kleur is dankzij deze bewerking. De teksten zijn op dit deel gezandstraald en zitten zo verdiept in de steen. Vervolgens zijn deze met lak ingeschilderd voor een duidelijker contrast modernere styling. Op een afstand heeft het gedenkteken een klassieke uitstraling, maar eenmaal dichterbij, is te zien dat er veel moderne ontwerpelementen in zitten.
Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.