Rondleiding door ons bedrijfwelkom bij Den Hollandsche, de creatieve grafmonumenten specialist

Den Hollandsche Gedenktekens maakt al meer dan 78 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke grafmonumenten. Door onze expertise zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen en behoeften te vertalen naar een uniek grafmonument, een waardevol gedenkteken voor uw dierbare. Op deze pagina nemen we u mee op een rondleiding door ons bedrijf en geven u inzicht in wat u van ons bedrijf kunt verwachten.

rondleiding door ons bedrijf den hollandsche gedenktekens

Inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden

rondleiding door ons bedrijf den hollandsche gedenktekens

Den Hollandsche gedenktekens
vestiging Elst

rondleiding door ons bedrijf den hollandsche gedenktekens

Showroom monumenten en accessoires

1. Rustig rondkijken in onze inspiratietuin

Den Hollandsche Gedenktekens biedt u de grootste showtuin van Nederland. Honderden grafmonumenten staan voor u in de buitenlucht opgesteld.

Door de grote hoeveelheid unieke grafmonumenten krijgt u een goede indruk van de verschillende mogelijkheden.

Sfeer proeven, materialen in handen nemen en complete monumenten bekijken.

rondleiding door ons bedrijf den hollandsche gedenktekens inspiratietuin

2. Alle materialen en bewerkingen

in het echt te zien

Bij Den Hollandsche Gedenktekens kunt u alle mogelijke materialen in het echt bekijken, zowel binnen, als buiten in onze inspiratietuin.

Materialen als marmer, natuursteen, glas, brons en inox worden zorgvuldig geselecteerd bij onze leveranciers verspreid over de hele wereld. Deze hoge kwaliteit kunt u met ogen zien èn voelen.

Showroom grafmonumenten

3. Duizenden accessoires op voorraad

rondkijken en ideeën op doen

Door de ruime collectie accessoires maken wij het gewenste grafmonument nog persoonlijker. Denkt u bijvoorbeeld aan een bronzen roos, een inox-vlinder, lantaarn en meer. U kunt zelf rustig rondkijken in onze showroom om zelf ideeën op te doen.

4. De meest uitgebreide collectie lettertypen

we maken een voorstel voor u

Onze grafische vormgevers hebben een database beschikbaar met honderden verschillende lettertypen.

Ook in bijvoorbeeld het Chinees of Arabisch zijn talloze lettertypen beschikbaar. Op onze vestiging kunt u verschillende voorbeelden bekijken.

Informatie over de belettering

rondleiding door ons bedrijf den hollandsche gedenktekens inscriptie belettering grafzerken

6. Goed inzicht

gratis schetsontwerp

Den Hollandsche Gedenktekens heeft meerdere professionele ontwerpers in dienst. Samen met een ontwerper worden uw ideeën vormgegeven in een mooi schetsontwerp. Onze ontwerpers adviseren u graag over de mogelijkheden.

Met andere betrokkenen wordt goed gekeken naar alle details en wordt het schetsontwerp naar wens aangepast. Totdat het gewenste ontwerp is gerealiseerd, zo wordt de eerste stap gezet in de vervaardiging van een uniek en persoonlijk grafmonument.

7. Eigen tekstontwerpers

lijntekening van het monument

De belettering van het monument bepaald veel… Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Deze ervaren grafische vormgevers gaan na het maken van een schetsontwerp aan de slag om lijntekening te maken.

Tekstvoorbeelden

8. Begraafplaats en vergunning

we regelen alles voor u

Elke begraafplaats heeft haar eigen regels omtrent bijvoorbeeld de toegestane afmetingen van het grafmonument. We beschikken over een eigen database met begraafplaatsinformatie van Nederland en België.

Alle relevante gegevens zoals toegestane afmetingen en eventuele vergunningskosten zijn voor ons direct in te zien. Om u zo goed mogelijk te ontzorgen vragen wij ook zelf de vergunning voor u aan.

9. Beelden en bijzondere bewerkingen

worden vervaardigd door kunstenaars

Den Hollandsche Gedenktekens heeft met verschillende kunstenaars een band opgebouwd.

Deze kunstenaars vervaardigen speciale grafmonumenten ( bekijk onze kunstenaars collectie ) en staan bekend om hun handbewerkingen die het grafmonument een prettig persoonlijk aspect geeft.

Beelden en figuren

10. Zorgvuldige belettering

met aandacht en precisie

Ook het beletteren van de grafmonumenten gebeurt op onze werkplaatsen. Bij Den Hollandsche zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar om een grafmonument te beletteren. De letters worden met aandacht en precisie op het gedenkteken aangebracht. Dit alles conform uw eerder goedgekeurde lijntekening van het monument.

Grafzerk inscriptie

rondleiding door ons bedrijf den hollandsche gedenktekens grafzerk belettering inscriptie bekijken

De opbouw

persoonlijk en uniek

De opbouw van een monument is een belangrijk onderdeel waarbij de kwaliteit beoordeeld kan worden.

De grafzerk moet er verzorgd uit blijven zien, ook na lange tijd. Het is belangrijk dat alle onderdelen goed bevestigd blijven en de belettering goed leesbaar blijft.

Eigen plaatsingsteam

plaatsing met fundering

Den Hollandsche Gedenktekens heeft de beschikking over een eigen landelijk opererend plaatsing –en serviceteam. Dit team van ervaren professionals is verantwoordelijk voor een zorgvuldige plaatsing van het gedenkteken.

Het plaatsen zelf gebeurt in overeenstemming met de begraafplaatsbeheerder. Door de 4 anti-verzakkingspalen en gewapende betonplaat worden eventuele verzakkingen van de grafzerk voorkomen. Het monument zelf wordt symmetrisch machinaal geplaatst op de begraafplaats.

Netjes achterlaten
Het plaatsingsteam laat het graf en omgeving zorgvuldig achter. Eventuele bloemen, planten of split worden voor u in orde gemaakt. Uiteraard wordt u op de hoogte gebracht van de plaatsing van het monument.