Grafmonument van ruw en groen natuursteen

De unieke ruwe grijs-groene lettersteen is een onbewerkte steen uit onze collectie. Behalve dat de onderzijde is vlak gemaakt om de steen recht te kunnen zetten zijn er geen grove steenbewerkingen aan dit exemplaar gedaan. Omdat de vorm gehele natuurli... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 20944
Catalogus Grafmonumenten
Collectie Natuurlijk, Zwerfkeien
Graftype Enkel
Kleur Grijs, Groen
Materiaal Brons
Productsoort Ruwe steen, Schaal, Vaas
Symboliek Kruis
Uitvoering Steensoort Olive Green

Productomschrijving

De unieke ruwe grijs-groene lettersteen is een onbewerkte steen uit onze collectie. Behalve dat de onderzijde is vlak gemaakt om de steen recht te kunnen zetten zijn er geen grove steenbewerkingen aan dit exemplaar gedaan. Omdat de vorm gehele natuurlijk is ontstaan is de steen uniek. Daarom heeft de steen ook niet veel extra opsmuk nodig en is er gekozen om eenvoudige, maar statige verheven letters van brons te gebruiken voor de opschriften. Een fraai detail is dat deze bronzen letters aan de zijkanten een zichtbaar groen patina hebben, wat qua kleur past bij het natuursteen. Dit geldt ook voor de letters op het liggende deel. Er is een bijpassende denkplaat op het liggende deel en dit betreft een iets andere natuursteensoort. Dit natuursteen heeft ook een grijs-groene textuur, maar de kleur groen heeft neigt hier meer naar een olijfgroene kleurtint. Het oppervlak aan de bovenzijde is helemaal vlak gemaakt, maar nog wel met een fijne korrelige structuur. De korte zijden zijn allemaal ruw gemaakt, zodat er een passende aansluiting is met de lettersteen. Naast de eerder genoemde bronzen letters zijn op de dekplaat ook een bronzen lantaarn geplaatst en een verzonken bloemenschaal die van hetzelfde olijfgroene natuursteen is vervaardigd.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Zwerfkeien
Zwerfkeien hebben een zachte, natuurlijke vorm en zijn daardoor een fraai element om te gebruiken in een gedenkteken. De natuurlijke schoonheid maakt dat een zwerfkei niet al te veel decoraties nodig heeft.

Brons
Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.