Grafkruizen en kruisjesAl mogelijk vanaf 2.475,-

Dit type kruis wordt vaak in het klein op een lettersteen in brons of rvs aangebracht, maar het kruisje wordt ook regelmatig in de steen gegraveerd en daarna ingeschilderd. Een grafkruis van hout of van steen wordt daarnaast ook veel toegepast als vorm van het gedenkteken zelf.

Collectie grafkruizen Als grafaccessoire of compleet monument

In ons assortiment hebben wij veel verschillende soorten grafkruizen opgenomen, van klein tot groot.

Op deze pagina vindt u een uitgebreid overzicht van de verschillende soorten en mogelijkheden.

Bronzen grafkruis

Speciaal assortiment

Omdat veel mensen kiezen voor een bronzen grafkruis, hebben wij daar een speciale collectie voor. U vindt op deze pagina bronzen grafkruizen in verschillenden formaten, vormen en patina´s.

Bekijk het assortiment bronzen grafkruizen.

Kwaliteit grafaccessoires

duurzame materialen

De grafaccessoires worden uit dezelfde materialen vervaardigd als onze grafmonumenten. Dit betekent dat elke accessoire net zo solide en duurzaam is als een grafsteen.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is. Wij staan voor de garanties die wij afgeven.

Ankh kruis

symbolische betekenis

Het ankh kruis is te zien als levensadem of goddelijke vonk, die het leven mogelijk maakt.

Het is ook een uitbeelding van de levenschenkende eigenschappen van water en lucht.

Veranderen voorbeelden

vrijblijvend ontwerp

Ziet u een monument wat u mooi vindt, maar waar u eigenlijk toch nog graag iets aan wilt veranderen?

Wij maken geheel vrijblijvend een schetsontwerp van uw ideeën en wensen. Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Vastzetten grafaccessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Kruis 62520
Kruis 60390
Kruis 20729
Kruis 20555
Kruis 20697

Nog geen idee?

samen gaan we aan de slag

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Kruizen of kruisjes

waar te plaatsen

Een grafkruisje kan op verschillende delen van het monument gepositioneerd worden.

Het meest gebruikelijk is het kruisje voor de aanheftekst te plaatsen. Maar ook op het voetstuk kan een kruis heel mooi tot zijn recht komen.

Kruis 60084
Kruis 20728
Kruis 20288
Kruis 20726
Kruis 20727
Kruis 60189

De plaatsing van het monument

Met zorg en respect

Wij werken uitsluitend met duurzame materialen met een lange levensduur. Al onze monumenten zijn uitgevoerd in materialen van hoge kwaliteit en stellen dan ook hoge eisen aan de materialen, levensduur, kleurechtheid en onze wijze van plaatsen.

Door onze beproefde plaatsingsmethode voorkomen wij zoveel mogelijk eventuele verzakkingen. Alleen daardoor kunnen wij u een kwaliteitsproduct garanderen.

Altijd een passend grafkruis

uitgebreid assortiment

Alle gedenktekens zijn verschillend en daarom hebben we een zeer uitgebreid assortiment met zowel kleine grafkruizen als grote exemplaren en andere grafaccessoires in alle mogelijke materialen en afmetingen.

We geven u graag advies over wat het beste past.

Kruisje in het steen

de vorm en het formaat bepaalt u zelf

Naast het plaatsen van een kruisje op het gedenkteken is het ook mogelijk om deze aan te in het natuursteen.

Samen met u bepalen we de plaats, de vorm en het formaat van het kruisje.

Laat u goed informeren

onderhoudsgevoeligheid

Laat u goed informeren over duurzaamheid en onderhoudsgevoeligheid van de natuursteensoort die u kiest.

Door jarenlange ervaring van onze medewerkers beschikt Den Hollandsche nog over ouderwets vakmanschap en grote kennis van natuursteen en bewerkingstechnieken van dit mooie materiaal. Hierdoor kunnen wij u een gedegen en betrouwbaar advies geven.

Kruis met roos 20064
Kruis 60244
Kruis 60227
Kruis 60232
Kruis 60237
Kruis met roos 20406

Grafkruis van hout

Op maat gemaakt

De schoonheid van teakhout zit in het zachte, natuurlijke uiterlijk in combinatie met grote sterkte en duurzaamheid.

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafsteen met uw eigen symboliek.

Vraag prijsinformatie aan

Advies over teakhouten grafmonumenten

we vertellen u graag meer

Wilt u meer weten of wilt u advies over een persoonlijk, teakhouten grafmonument, dan kunt u het beste een afspraak maken met onze deskundige teakhoutadviseur. Hij vertelt u graag alles over de mogelijkheden met teakhout.

Samen met u maakt onze teakhoutadviseur een schetstekening om tot een fraai, uniek en persoonlijk ontwerp te komen.

Vraag prijsinformatie aan

Onderhoud is heel eenvoudig

bescherming tegen houtrot is niet nodig

Het onderhoud van een grafmonument van teakhout is eigenlijk heel eenvoudig. Teakhout kan niet vergaan dus bescherming tegen houtrot is niet nodig.

Onderhoud is alleen noodzakelijk als u de olielaag en de diepe bruine kleur in stand wilt houden. Kortom, het uiterlijk van het hout. Onbehandeld teakhout moet ongeveer één tot twee keer per jaar worden gereinigd met water en een schuurspons om eventuele vervuiling te verwijderen.

Vraag prijsinformatie aan

In het echt bekijken

inspiratietuin grafmonumenten

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u teakhouten monumenten in het echt bekijken.

De monumenten staan al jarenlang in de buitenlucht zodat u een goede indruk krijgt van de kwaliteit hout waarmee wij werken.

Vraag prijsinformatie aan

Kruis van gietijzer

Assortiment

Dit prachtige gietijzeren kruis is reeds meer dan 100 jaar oud en afkomstig uit het Zuiden van Frankrijk. Het kruis bevat, naast Jesus, vele bloemen decoraties welke tot in de kleinste details zijn uitgewerkt.

De roestige kleur geeft het kruis een mooi bijpassende uitstraling. Desgewenst kunnen we het kruis ook zandstralen en daarna leveren in iedere gewenste kleur.

Vraag prijsinformatie aan

Grafkruis van Cortenstaal

Maatwerk

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal zeer weervast.

Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal. Op teakhout geven wij 30 jaar garantie.

Vraag prijsinformatie aan

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

Vraag prijsinformatie aan

Natuurstenen grafkruizen

Maatwerk

De voorbeelden die u op onze website ziet, zijn om inspiratie op te doen. Nadat u ongeveer weet wat u mooi vindt, ontwerpen wij samen met u een uniek en persoonlijk gedenkteken.

We geven het monument de juiste uitstraling door verschillende materialen en bewerkingen met elkaar te combineren en de juiste kleuren te gebruiken.

Vraag prijsinformatie aan

Soorten en kleuren natuursteen

alle mogelijke kleuren

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden, waarvan een groot deel natuursteen grafmonumenten, in de buitenlucht, kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Vraag prijsinformatie aan

Bewerkingen in natuursteen

kleur, glans, accentueren

Door het oppervlak van de natuursteen te bewerken, kan de glans en de kleur bepaald worden. Hiervoor worden schuur- en polijsttechnieken gebruikt, maar ook andere methoden als hakwerk, branden en borstelen van het oppervlak.

Door verschillende technieken samen in een natuursteen grafsteen te combineren, kunnen bepaalde delen of vormen geaccentueerd worden.

Glazen grafkruizen

Maatwerk

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid. Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leiden tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Omdat wij alle monumenten persoonlijk ontwerpen, bieden wij u de garantie op een passend monument met de uitstraling die u in gedachte heeft. Gedenktekens van modern tot klassiek in het door u gewenste materiaal of met een combinatie van verschillende materialen.

Vraag prijsinformatie aan

Bevestiging van het glas

duurzaamheid

Een nadeel van glas is de gevoeligheid voor breuk. Vandaar dat wij daar extra aandacht aan schenken en dit probleem verhelpen door middel van glassteunen.

Wij werken uitsluitend met glas van de hoogste kwaliteit, en in de juiste diktes. De glazen gedeelten van onze monumenten zijn daardoor zeer duurzaam.

Vraag prijsinformatie aan

Glasfusing kruis

bloemen op het liggende gedeelte

Gedenkteken waar tussen de letterplaten een glasfusing kruis is aangebracht. Het kruis loopt fraai door over de grafvloer. Heel bijzonder is het wanneer de zon zijn stralen laat schijnen op het kruis.

Op het liggende gedeelte zijn gezandstraalde bloemen aangebracht.

grafkruis gekleurd glas in lettersteen

Glasfusing kruis

persoonlijk ontwerp

Dit unieke gedenkteken bestaat uit moderne materialen. De omranding is gemaakt van RVS. De letterplaat bestaat geheel uit glas.

Het kruis en het monument zijn persoonlijk met de nabestaande ontworpen.

Vraag prijsinformatie aan

Voorbeelden in onze showroom

graflantaarns, kruizen, belettering, boompjes, bloemen, grafkunst, vogeltjes, vlinders… in het echt bekijken

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken is onze showroom voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Omdat er zoveel mogelijk is hebben wij alles overzichtelijk voor u gepresenteerd, zodat u geheel vrijblijvend en ongestoord kunt rondkijken. Wanneer u vragen hebt, kunt u ze direct aan onze adviseur stellen. Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een grafmonument een blijvende keuze is voor jaren.

grafmonumenten adviseur ontwerper Leonieke Terlouw

Leonieke Terlouw

+31 481 371 333

Leonieke Terlouw

+31 481 371 333

Heeft u een vraag of wilt u een gratis ontwerp laten maken?

“Heeft u een vraag over ons grafkruizen assortiment of wilt u misschien gratis een persoonlijk ontwerp laten maken voor een gedenkteken met een kruis?

Neemt u gerust contact met ons op we helpen u graag”

Maak een ontwerp-afspraakStel gerust uw vraag