Houten grafzerkenAl mogelijk vanaf 3.200,-

Over de collectiehout en teakhout grafzerken

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Kenmerkend is de extreem hoge duurzaamheid waardoor wij 30 jaar garantie tegen houtrot kunnen geven.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Vraag prijsinformatie aan

Teakhout grafzerk

kruis letterplaat

Het monument is geplaatst op een frame van inox. De twee letterplaten zijn bewerkt zodat er een kruis is ontstaan.

De omranding van het gedenkteken bestaat uit stukjes versteend hout. De stukjes versteend hout en de grafbeplanting geven het gedenkteken een natuurlijk aanzien.

Onbehandeld teakhout

grijze kleur

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur.

Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafzerk krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling.

Toepassing van inox

meer voorbeelden in onze inspiratietuin

Toepassing van inox op een houten grafzerk kan op een groot aantal manieren.

In onze inspiratietuin en showroom in Elst hebben wij nog veel meer voorbeelden beschikbaar die ook als uitgangspunt voor een ontwerp kunnen dienen; eventueel aangepast aan uw persoonlijke wens.

U kunt prima ideeën opdoen op de pagina inox grafzerken en decoraties.

Grafkruizen

altijd een uniek ontwerp

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafzerk met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafzerk met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

Advies over teakhouten grafzerken

we vertellen u graag meer

Wilt u meer weten of wilt u advies over een persoonlijk, teakhouten grafzerk, dan kunt u het beste een afspraak maken met onze deskundige teakhoutadviseur. Hij vertelt u graag alles over de mogelijkheden met teakhout.

Samen met u maakt onze teakhoutadviseur een schetstekening om tot een fraai, uniek en persoonlijk ontwerp te komen.

Schilderij op glas

omranding van leisteen

Hout is uitstekend te combineren met verschillende materialen. Het geeft de grafzerk een eigentijdse uitstraling.

Op het glas van deze grafzerk is een religieus schilderij geprint wat zeer goed past bij het geheel. Het teakhouten kruis bevat het opschrift. Het glas is op afschot geplaatst, zodat er geen water op blijft staan. De keuzes qua materiaal, vorm en kleur maken het een harmonieuze grafzerk.

In het echt bekijken

inspiratietuin grafzerken

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafzerken in de buitenlucht kunt u teakhouten gedenktekens in het echt bekijken.

De monumenten staan al jarenlang in de buitenlucht zodat u een goede indruk krijgt van de kwaliteit hout waarmee wij werken.

Grafkruizen in alle mogelijke materialen

We werken met alle mogelijke materialen en kunnen u daarom goed advies geven wat het beste bij uw wensen past. Door de materialen op verschillende manieren te bewerken, te combineren met andere materiaalsoorten en kleuren, creëren wij een unieke grafzerk.

grafkruis in hout op grafzerk

kruis in hout

grafkruis in glas en natuursteen op grafzerk

kruis in glas en natuursteen

grafkruis in natuursteen op grafzerk

kruis in natuursteen

grafkruis glasfusing natuursteen op grafzerk

kruis van glasfusing en natuursteen

grafkruis teakhout als grafzerk

kruis van natuursteen

grafkruis glasfusing op grafzerk

kruis van glasfusing

Persoonlijk en duurzaam

cortenstaal en teakhout

Persoonlijk gedenkteken waar de twee cortenstalen gedenkplaten samen een anker vormen. Op het goed bijpassende liggende gedeelte van teakhout is een cortenstalen naamplaatje over het teakhout geplaatst.

Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal. Op teakhout geven wij 30 jaar garantie.

Aanpassen voorbeelden

of eigen ontwerp

Naast de keuze uit ons eigen assortiment, passen wij een voorbeeld aan naar uw wensen en ideeën. Heeft u zelf een idee of ontwerp? Dan gaan wij graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven.

Vaak wordt vanuit een bepaalde symboliek ontworpen. Hierdoor ontstaan bijzondere en unieke gedenkstenen. Tijdens een persoonlijk gesprek gaan we samen met u aan de slag. We maken het ontwerp waar u bij bent, vanuit uw ideeën en of wensen. U krijgt zodoende direct inzicht hoe het monument er uit komt te zien.

Houten gedenkplaat

puzzelstukken natuursteen

Eenvoudig en bijzondere houten grafzerk waar vier natuurstenen puzzelstukken zijn geplaatst in de uitsparing.

De puzzelstukken zijn van verschillende soorten natuursteen. De stukken symboliseren het één zijn en verbondenheid.

Teakhout en belettering

gutsen of zandstralen

Ook in teakhout kan belettering gezandstraald worden.

Een andere mogelijkheid is het ambachtelijke gutsen waardoor een uniek en fraai resultaat verkregen wordt.

Houten grafzerken

ontwerp naar uw wensen

Om u goed te oriënteren kunt u de voorbeelden op onze website bekijken en onze showtuin bezoeken. Elk model kan naar uw speciale wensen worden aangepast en in uw bijzijn wordt hiervan een ontwerpschets vervaardigd.

Nog geen idee?
Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen te luisteren komen we samen tot een uniek resultaat.

Behandelen van teakhout

behouden kleur

Wij adviseren het teakhout onbehandeld te laten zodat het op een mooie en natuurlijke manier vergrijst.

Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.

houten grafzerken dubbel graf teakhout blad met inox steun

Kleurcontrast

bewerken van hout

De houten grafzerk is op twee verschillende manieren bewerkt waardoor een kleurcontrast ontstaat.

Het blad is uitgesneden uit de letterplaat die één geheel vormt. De onderbouw van inox beschermt het monument tegen optrekkend vocht.

houten grafzerken teakhout blad inox voet

Monumenten bekijken en gratis ontwerp

In onze showroom en inspiratietuin met grafzerken ziet u alle voorbeelden in het echt. Versteend hout, hout, zwerfkeien, natuursteen, glas, inox, cortenstaal, brons. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

U zoekt zelf een mooi stuk versteend hout uit waarna onze creatieve ontwerper geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp voor u maakt.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

Teakhout letterplaat

inox strip

Grafzerk waarbij de inox strip van het liggende gedeelte doorloopt op de letterplaat. Op de inox strip is een decoratie aangebracht. Het liggende gedeelte is gemaakt van gezoet graniet.

Het is ook mogelijk om rond de teakhouten letterplaat een band van inox te plaatsen. Onze ontwerper laat u graag zien hoe het monument er dan uit komt te zien.

Glazen letterplaat

tekst goed leesbaar

Grafzerk waar achter het teakhouten kruis een glasplaat is geplaatst. Op de glasplaat is belettering aangebracht. Teksten op glas blijven altijd goed leesbaar.

Op de glazen gedenkplaat kan naast op opschrift bijvoorbeeld een foto, silhouette of een persoonlijke decoratie worden aangebracht.

Onderhoud is heel eenvoudig

bescherming tegen houtrot is niet nodig

Het onderhoud van een grafzerk van teakhout is eigenlijk heel eenvoudig. Teakhout kan niet vergaan dus bescherming tegen houtrot is niet nodig.

Onderhoud is alleen noodzakelijk als u de olielaag en de diepe bruine kleur in stand wilt houden. Kortom, het uiterlijk van het hout. Onbehandeld teakhout moet ongeveer één tot twee keer per jaar worden gereinigd met water en een schuurspons om eventuele vervuiling te verwijderen.