Grafstenen in Belgiëpersoonlijke gedenktekens

Wij ontwerpen en plaatsen wekelijks grafstenen in België. Hierdoor hebben wij gedegen kennis van de kerkhoven en wij stemmen daar het ontwerp op af.

 • geen extra plaatsingskosten in geheel België
 • wij plaatsen regelmatig grafstenen in België
 • gratis en vrijblijvend ontwerp van de grafsteen
 • ontwerp vanuit uw budget
 • een gepaste grafsteen in slechts één bezoek
grafstenen in België showtuin

Bekijk voorbeelden van grafstenen

grafstenen in alle mogelijke materialen en stijlen

Wij ontwerpen en plaatsen wekelijks grafstenen in België. Hierdoor hebben wij gedegen kennis van de begraafplaatsen en kunnen wij het ontwerp hierop afstemmen. Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment met grafmonumenten en grafstenen, beschikbaar in verschillende materialen, vormen en kleuren.

grafstenen in België natuursteen

Natuursteen grafstenen

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor een grafsteen. Dit komt vooral vanwege haar duurzaamheid. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende natuursteensoorten.

Bekijk 561 voorbeelden
grafstenen in België met inox en glas

Inox en glazen grafstenen

Inox staat voor Roestvast Staal en is een zeer duurzame metaalsoort. De lichte metaalkleur geeft inox grafstenen een fraaie, jonge en moderne uitstraling.

Bekijk 382 voorbeelden
grafstenen in België glas

Glazen grafstenen

Een grafsteen van glas creëert transparantie en toegankelijkheid. Het is een prachtig en licht materiaal. Door gebruik te maken van verschillende glastechnieken als glasfusing, smelten en emailleren, geven wij het monument een persoonlijke tint.

Bekijk glazen grafstenen
grafstenen in België zwerfkei

Zwerfkeien als grafmonument

Ruwe, onbewerkte, natuurlijke natuursteen keien worden al vele jaren als grafmonument toegepast. Een aanzienlijk deel van het assortiment van Den Hollandsche bestaat dan ook uit natuurlijke keien als grafsteen. De keien zijn afkomstig uit alle werelddelen.

Bekijk zwerfkeien

Er is altijd een stijl, materiaal of materiaalcombinatie dat bij u past

Onze collectie bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle grafstenen zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

grafstenen in België hout

Grafzerken van hout

Voor houten grafstenen maken wij gebruik van teakhout. Teakhout is bekend uit de scheepsbouw en tuinmeubelindustrie. Kenmerkend is de hoge duurzaamheid. Wij geven tot 30 jaar garantie tegen houtrot.

Houten grafstenen
grafstenen in België brons

Brons voor gedenktekens

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafstenen. Naast de accessoires zoals; letters, lantaarns, vazen, en beelden zijn er veel meer mogelijkheden met brons…

Bekijk voorbeelden
grafstenen in België cortenstaal

Cortenstaal grafstenen

Cortenstaal is een in de jaren dertig van de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Toepassing van dit fraaie metaal in een grafsteen echter is iets nieuws. Cortenstaal is een duurzaam materiaal en heeft een prachtige roestkleurige uitstraling.

Bekijk monumenten van cortenstaal
grafstenen in België versteend hout

Versteend hout als grafsteen

Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur net als wij mensen en geen een is er gelijk.

Bekijk versteend hout als grafsteen

De lettersteen

uitstraling van het monument

De afmeting en vormen van dit staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van de grafsteen.

Daarom is het heel belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Tip! Door op “Bewaren” te klikken plaatst u het monument in uw persoonlijke fotomap.

Ontdek en bewaar wat u mooi vindt in ons fotoboek met grafstenen.

Kruis of kruisje

in of op de grafsteen

Een kruis kan zowel in als op de steen worden toegepast. Als een kruisje op de (letter)steen wordt aangebracht wordt meestal brons gebruikt, vaak ook met een speciale patinakleur.

De grafkruisjes zijn van groot tot klein in verschillende afmetingen verkrijgbaar, doorgaans ook in de stijl van het gekozen bronzen lettertype.

Bekijk voorbeelden van ons grafkruizen assortiment.

Combinatie materialen

sierlijk geplaatste vlinders van RVS

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving.

De combinatie van materialen geeft het monument een bijzonder fraaie uitstraling.

Duurzaamheid

tot 30 jaar garantie

Wij werken uitsluitend met duurzame materialen met een lange levensduur. De beste kwaliteit natuursteen, inox, staal en glas geven u de garantie dat de grafsteen mooi blijft. Wij geven tot 30 jaar garantie op alle door ons geleverde grafstenen.

Bekijk de garanties die wij afgeven.

Graftypes

algemeen, dubbel/familiegraf, enkel en kort graf

Alle voorbeelden die u ziet in onze tuin of op onze website passen wij voor u aan. Het uitgangspunt is altijd een persoonlijke wens of idee van de overledene of u als nabestaande(n).

Wij zorgen ervoor dat de kleurstelling, de accessoires, het model, de verhoudingen en afmetingen een harmonieus geheel vormen.

Bekijken en selecteer voorbeelden in ons fotoboek.

Een bezoek aan Den Hollandsche

grafstenen in België foto op grafsteen

Den Hollandsche is gevestigd in Elst. Het is een stukje rijden, maar het is de moeite waard. Wekelijks ontvangen wij families uit België waarmee we samen een unieke grafsteen voor hun dierbare ontwerpen.
Om het plannen van een bezoek voor u makkelijker te maken zijn wij ook regelmatig op zondag geopend.

Bekijk alle openingstijden of maak een vrijblijvende afspraak.

Afbeeldingen en foto’s

glas en andere materialen

Wij bieden u alle mogelijkheden van een foto of afbeelding in klein formaat tot een gehele letterplaat met levensgrote afbeeldingen. Bekijk voorbeelden van glas, porselein, natuursteen en anderen materialen

Bezoek de pagina foto op grafsteen voor meer informatie.

Altijd slagen

voor een mooi en gepast monument

Omdat alles mogelijk is, slaagt u altijd voor een passend gedenkteken.

We maken altijd een nieuw en persoonlijk ontwerp, zodat u goed inzicht krijgt in hoe het monument er uit komt te zien.

Tijdens het ontwerpen houden wij rekening met uw budget.

In alle rust zoeken naar een passend gedenkteken.

daarna vrijblijvend een ontwerp

Vele voorbeelden in verschillende stijlen en vormen staan opgesteld in onze inspiratietuin te Elst. Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen. Meer informatie over onze inspiratietuin.

Mensen zijn niet hetzelfde maar uniek

wij ontwerpen op basis van uw wensen

Op basis van uw wensen ontwerpen we samen met u het monument en creëren een uniek en harmonieus geheel.

Heeft u nog geen idee?Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

Collage van foto’s

bijzonder en veelzeggend

Het plaatsen van meerdere foto’s geeft een goed beeld van hoe iemand was, waar hij of zei voor stond.

Een fotocollage is te plaatsen op vele manieren, we laten u graag de mogelijkheden zien en u kiest precies wat u mooi en passend vindt.

Eigen persoonlijke tint

geeft herkenning

Steeds vaker worden grafstenen voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt de grafsteen een bijzondere betekenis.

“De bijzondere betekenis zit ‘m in…” Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op.

Een grafsteen samenstellen en ontwerpen, hoe werkt dat?

via een persoonlijk gesprek, via de telefoon of een adviesgesprek

Bij het samenstellen van een grafsteen moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de inscriptie, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen, echter… indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan

Tijdens uw bezoek

 • ruim 600 voorbeelden in het echt
 • deskundig advies
 • ontwerp van het monument
 • direct een offerte

Na uw bezoek

 • wij regelen de vergunning aanvraag
 • u geeft akkoord op het ontwerp en inscriptie
 • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
 • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
fotoboek grafstenen

1708 voorbeelden

Blader door ruim 1708 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek grafstenen
prijzen grafstenen monumententuin inspiratietuin

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafstenen zijn duidelijk zichtbaar. Alle grafstenen zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin grafstenen
showroom grafaccessoires en grafstenen

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van inscriptie en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
grafstenen in België gratis sontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp