Grafzerken NatuursteenAl mogelijk vanaf 2.275,-

Over de collectie Natuursteen grafzerk

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor het samenstellen van grafzerken. Er zijn vele soorten natuursteen. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende en meest toegepaste natuursteensoorten.

Er zijn ontzettend veel ontwerpen mogelijk, daarom willen u we met deze collectie een goede indruk geven van de mogelijkheden, Samen met u maken we graag een persoonlijk ontwerp helemaal op maat.

Vraag prijsinformatie aan
natuursteen grafsteen met grafdecoraties
Natuursteen in het kort

Grafzerken natuursteen collectie

eenvoudig tot bijzondere modellen

De selectie bestaat grotendeels uit een goed betaalbare, door onszelf ontworpen collectie grafzerken. Het zijn eenvoudige, gewone tot bijzondere modellen.

Alle grafzerken zijn door onze ontwerper vormgegeven. Het uitgangspunt van deze ontwerpen is altijd een persoonlijke wens of idee van de overledene. Kleurstelling, model, verhoudingen en afmetingen zijn alle met elkaar in harmonie gebracht.

De lettersteen

bepaalt grotendeels de uitstraling

De afmeting en vormen van dit staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van de grafzerk.

Daarom is het heel belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Bekijk meer voorbeelden van hartvormige grafstenen.

Materiaal combinaties

Inox, glas, cortenstaal, brons…

Den Hollandsche biedt u alle mogelijkheden in het gebruik van verschillende kleuren en materiaalsoorten. Door de materialen op verschillende manieren te bewerken, te combineren met andere materiaalsoorten en kleuren, creëren wij een unieke grafzerk.

Natuursteen is uitstekend te combineren met inox, glas of bijvoorbeeld accessoires zoals een bronzen vogeltje of beeldje.

Soorten en kleuren natuursteen

alle mogelijke kleuren

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeelden, waarvan een groot deel natuursteen grafzerken, in de buitenlucht, kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Gesloten graniet

30 jaar garantie

Den Hollandsche gebruikt voor de productie van grafzerken uitsluitend gesloten materiaal voor een granieten grafzerk.

Hierdoor zijn wij in staat tot 30 jaar garantie op het graniet te bieden.

De zekerheden van Den Hollandsche, meer dan 78 jaar een betrouwbare en creatieve grafzerken specialist.

Grafzerk paradiso natuursteen

met bloemenvaas

Gesloten grafzerk van paradiso natuursteen met een golfkop model lettersteen. Ook de vaas is van paradiso natuursteen gemaakt en op de dekplaat geplaatst.

Het grote voordeel van een grafvaas is dat dit minder onderhoud vergt dan bijvoorbeeld beplanting binnen de omranding van de grafzerk.

Bewerkingen in natuursteen

kleur, glans, accentueren

Door het oppervlak van de natuursteen te bewerken, kan de glans en de kleur bepaald worden. Hiervoor worden schuur- en polijsttechnieken gebruikt, maar ook andere methoden als hakwerk, branden en borstelen van het oppervlak.

Door verschillende technieken samen in een natuursteen grafzerk te combineren, kunnen bepaalde delen of vormen geaccentueerd worden.

Grafzerken van natuursteen: aanpassen of veranderen van voorbeelden

u hebt een monument gezien wat u aanspreekt, maar u wilt graag enkele dingen anders

Samen met u voeren we de aanpassingen door. Groter, kleiner, dunner of dikker, langer of korter, maar ook een andere kleur natuursteen, wel of geen ruimte voor beplanting, een andere vorm van het liggende gedeelte of letters van brons. We verwerken dit in een nieuwe schetstekening. We zorgen er daarbij uiteraard voor dat het geheel in fraaie harmonie blijft.

Ook kunnen we het model in andere kleuren of bewerkingen uitvoeren. Hiervan zijn vele voorbeelden aanwezig. Daarbij schenken we ook aandacht aan het onderhoud en schoonmaken van het geheel.

grafzerken natuursteen oriënteren en ontwerpen
grafzerken natuursteen oriënteren en ontwerpen
grafzerken natuursteen oriënteren en ontwerpen

Hartvormige lettersteen

fraaie natuursteen bewerkingen

Dit hartmodel heeft geprikte en gezoete oppervlakten. Het geprikte en lichtere deel van de grafzerk accentueren de hartvorm.

De gezandstraalde tekst en orchidee zijn door onze afdeling belettering geoptimaliseerd voor dit model.

Ovaalvormige lettersteen

geprikt facet

Bij prikwerk, ook wel boucharderen genoemd, wordt de steen met hamer en beitel bewerkt.

Door het aanbrengen van dicht op elkaar geplaatste puntjes ontstaat er een unieke uitstraling. Deze techniek is een manier om details aan te brengen, waardoor een grafzerk nog persoonlijker wordt.

Bekijk natuursteen bewerkingen en technieken die we toepassen.

Samen met u

een ontwerp vanuit een voorbeeld of idee

Door het tonen van vele voorbeelden geven wij u inzicht in de mogelijkheden van vormen en afmetingen van letterstenen.

Nadat u uw keuze heeft gemaakt, ontwerpen wij in een persoonlijk gesprek, samen met u, het liggende gedeelte. Wij creëren op basis van een voorbeeld of uw eigen idee een monument dat past bij uw dierbare.

Symbolen op grafzerk

vlinders

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven.

Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. De vlinder staat ook symbool voor de drie fases die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Glazen strip

orchidee diapositief gestraald

Exclusieve grafzerk met een glasplaat. De orchidee is diapositief gestraald op de glasplaat. Op het liggende gedeelte is een graflantaarn geplaatst en een verzonken bloemenvaas aangebracht.

Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas. Wij begeleiden u bij het maken van een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien. Zo kunt u weloverwogen keuzes maken waar u volledig achter staat.

Duidelijke prijzen bij Den Hollandsche

prijsindicatie bij ieder monument in onze tuin

De prijs van een monument speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het maken van uw keuze. Wij houden van duidelijkheid en hebben daarom ieder model in onze inspiratietuin voorzien van een bordje met sterren erop. De sterren geven de basisprijs van het model in de tuin aan. Op basis van uw persoonlijke wensen kan deze prijs nog variëren.

Cortenstaal tekstplaat

vele mogelijkheden

Grafzerk waar de belettering is aangebracht op een verheven cortenstalen tekstplaat.

Op een soortgelijke tekstplaat zijn bijvoorbeeld ook een silhouet, bloemen of andere decoraties aan te brengen.

Heeft u zelf een idee? Onze ontwerper maakt gratis voor u een ontwerp.

Ideeën opdoen

bekijk voorbeelden in onze inspiratietuin

In onze inspiratietuin en showroom ziet u alle mogelijke materialen die zijn toegepast in verschillende vormen en stijlen.

Accessoires, de lettersteen of een detail van het monument in een ander materiaal dan natuursteen bieden veel mogelijkheden om de grafzerk van een persoonlijke tint te voorzien.

Vogels en vlinders worden vaak toegepast. Bekijk voorbeelden op de pagina grafzerkdecoraties vogels en vlinders.

Natuursteen met andere materialen

Inox, brons, glas, cortenstaal…

Natuursteen is uitstekend te combineren met andere materialen.

Materialen waar wij vaak mee combineren zijn glas, inox, brons en cortenstaal. Maar ook lood, hout en versteend hout worden toegepast in combinatie met natuursteen.

Laat u inspireren door alle collecties met grafzerken. Bekijk wat u aanspreekt en mooi vindt.

Inox vlinders

sierlijk geplaatst op gebogen inox pinnen

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van inox, glas en natuursteen. De inox vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van inox.

Het glas van de grafzerk is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. Tekstueel is er gekozen voor emaille op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen.

Meer voorbeelden van inox grafzerken.

Glazen grafzerk

stemming en emoties

Glas is een uniek materiaal om stemming en emoties op een bijzondere en onnavolgbare wijze weer te geven.

Een glazen grafzerk creëert transparantie en toegankelijkheid. Ook komt het glas veel ‘lichter’ over dan andere materialen.

Een foto maakt het monument bijzonder en persoonlijk. Bekijk voorbeelden van foto’s op grafzerken.

Natuursteen grafzerk

foto op glas

Grafzerk met een moderne uitstraling waar de glazen foto fraai voor de natuurstenen letterplaat is geplaatst.

Wij helpen u graag om uw gedachten en gevoelens te vertalen naar een passend monument.

Zuilen gedenkteken

glazen gedenkplaat

Het glas van de grafzerk is diapositief gezandstraald, waardoor u alleen door de heldere tekst kan kijken. De rest van het glas is mat.

De glasplaat wordt ondersteund door vier afgebroken zuilen. Deze zuilen staan symbool voor een afgebroken leven.

Waterzuigers

gesloten structuur natuursteen

De structuur van een natuursteensoort is een meetpunt voor kwaliteit. Steensoorten met een open structuur, ‘waterzuigers’ geheten, zijn gevoelig voor vorst, regen en vervuiling omdat water en vuil het materiaal kan binnendringen.

Den Hollandsche gebruikt uitsluitend steensoorten met een gesloten structuur.

Accessoires

persoonlijke tint

Op natuursteen grafzerken kunnen verschillende accessoires geplaatst worden om het geheel een persoonlijke tint te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan symbolen, een foto, een bronzen vogeltje, inox of glazen vlinders… Precies wat bij u past en wat u mooi vindt.

Onze adviseur helpt u graag bij het bepalen van uw keuze.

Rivier van glas

fraai bewerkt natuursteen

De glazen rivier op deze fraai bewerkte natuursteen grafzerk start onder de brug en loopt vervolgens door tot over de dekplaat.

Het opschrift en de regenboog zijn van brons.

Symbolen of afbeeldingen in natuursteen

hakken, zandstralen of graveren

Natuurlijke grafzerk waarbij het natuursteen is bewerkt. U kunt symbolen of afbeeldingen laten aanbrengen.

In natuursteen kunnen afbeeldingen worden uitgehakt of gezandstraald, terwijl de meer natuurgetrouwe foto’s in het natuursteen worden gegraveerd.

We ontwerpen samen met u

vanuit uw ideeën en wat u mooi vindt

In een persoonlijk gesprek gaan we al schetsend aan de slag waarbij we samen groeien naar uw eigen ontwerp.

Uw ideeën, wensen dienen hierbij als uitgangspunt.

Omdat wij het monument persoonlijk met u ontwerpen, hoeft u niet te kiezen. U maakt keuzes van wat u mooi vindt en samen met u maken we een schetsontwerp van het monument dat u in gedachte heeft.

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

grafzerken natuursteen inox ontwerp en design

Polijsten

geen was of olie

Het polijsten doen wij op volledig ambachtelijke wijze. Alleen hierdoor is de verkregen glans blijvend en vormt de glanslaag een volledige bescherming van het natuursteen. Wij werken niet met kunstmatige glansmiddelen, waarmee een tijdelijke glans kan worden verkregen en het natuursteen op termijn vatbaar is voor aantasting van buitenaf.

Dankzij het ambachtelijk polijsten behoudt het natuursteen minimaal 30 jaar haar heldere glans. Eerlijk polijsten noemen wij dat.

Gezoet graniet

matte uitstraling

Grafzerk van gezoet graniet. De vorm en manier van plaatsing van de letterplaat ziet u ook terugkomen in het liggende gedeelte.

Zoeten is een bewerking van het natuursteen in de laatste fase van het schuurproces. Door deze bewerking krijgt het natuursteen een matglans.

Decoraties in natuursteen

persoonlijke tint

Decoraties zijn veelal afbeeldingen die als versiering aan een grafzerk toegevoegd worden.

Deze decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint aan de grafzerk te geven.

Bronzen grafaccessoires

bekijk ze in onze showroom

In onze grafzerken showroom kunt u rustig en ongestoord gedenktekens en grafaccessoires bekijken of uitzoeken. Wanneer u vragen hebt, kunt u ze direct aan onze adviseur stellen.

Ziet u iets wat u bevalt en mooi vindt? Dan kunt u een accessoire in de buitenlucht uitproberen en bekijken hoe het staat bij één van de ruim 600 voorbeeldmonumenten in onze inspiratietuin grafzerken.

Dubbele grafzerk

inox grafaccessoires

Dubbele grafzerk waar tussen de letterstenen ringen van inox zijn geplaatst. Op het liggende gedeelte staat een graflantaarn van inox.

De visser, die in het natuursteen is gezandstraald, maakt het monument nog persoonlijker.

Creativiteit en degelijkheid

mooie en bijzondere gedenkteken

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid.

Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leidt tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Altijd slagen

voor een gepast monument

Omdat alles mogelijk is, slaagt u altijd voor een passend gedenkteken.

We houden rekening met uw budget.
Tijdens het ontwerpen maakt u uw wensen kenbaar en worden deze direct toegepast in het ontwerp. We houden daarbij altijd rekening met uw budget.

Samen met u ontwerpen we een mooi en persoonlijk gedenkteken dat u aanspreekt.

De mogelijkheden zijn oneindig

advies wat het beste past

De mogelijkheden voor het ontwerpen, samenstellen en realiseren van een grafzerk zijn oneindig.

Wij helpen u graag en adviseren u over het materiaal, kleurgebruik, vormgeving, belettering, decoraties, accessoires en de eventuele beplanting.

Laat u goed informeren

onderhoudsgevoeligheid

Laat u goed informeren over duurzaamheid en onderhoudsgevoeligheid van de natuursteensoort die u kiest.

Door jarenlange ervaring van onze medewerkers beschikt Den Hollandsche nog over ouderwets vakmanschap en grote kennis van natuursteen en bewerkingstechnieken van dit mooie materiaal. Hierdoor kunnen wij u een gedegen en betrouwbaar advies geven.

We maken altijd geheel vrijblijvend en gratis een persoonlijk ontwerp voor u

bekijk goed de voorbeelden en laat daarna een persoonlijk gedenkteken ontwerpen

We ontwerpen elk gedenkteken persoonlijk en zorgen daarbij voor mooie en harmonieuze combinaties. We kunnen uitgaan van uw persoonlijke wensen, een voorbeeld dat u heeft gezien of u kunt onderdelen van monumenten combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iets wat u gezien hebt met een dichte plaat, waarbij u juist graag wat ruimte voor plantjes wilt hebben. Wij proberen dan de vorm van de letterplaat in de uitsparing voor de plantjes terug te laten komen. Een ander voorbeeld is dat u een model gezien hebt, maar dat u de zijkanten in een ruw gehakte uitvoering wilt hebben.

Uiteraard krijgt u een betrouwbaar en gedegen advies. Tevens laten wij u graag in onze inspiratietuin zien hoe het materiaal zich in een buitenomgeving houdt.

 • Monumenten combineren
 • Monumenten aanpassen
 • Decoraties laten aanbrengen
 • Accessoires toevoegen
 • Foto of afbeelding
 • Een beeldje
 • Symbolen
 • Fraaie materiaal bewerkingen
 • Grafbedekking en grafbeplanting
 • Foto’s in glas, rvs en porselein
 • Opschrift en soort belettering
oriënteren grafzerken natuursteen

1. Onderkant en lantaarn

oriënteren grafzerken natuursteen

2. Band van inox

oriënteren grafzerken natuursteen

3. Glazen gedenkplaat mat

orienteren grafzerken natuursteen

4. Een nieuw en uniek ontwerp

Een bezoek aan Den Hollandsche

In onze inspiratietuin met grafzerken ziet u alle voorbeelden in het echt. Rustig en ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft, kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Maak een vrijblijvende afspraak