Bronzen grafzerkenAl mogelijk vanaf 2.860,-

Over de collectiebrons in diverse patina op grafzerken

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafzerken. Vroeger werden de accessoires zoals; letters, vazen, lantaarns en beelden uitsluitend in brons aangebracht. Tegenwoordig praten we over grafkunst in brons en is het zelfs mogelijk om hele grafzerken in brons uit te voeren. In onze showtuin ziet u vele voorbeelden van brons toegepast op gedenktekens, van zwerfkeien tot exclusieve grafzerken.

Vraag prijsinformatie aan

Bronzen decoratie

bewerkt natuursteen

Familiegraf met bronzen roos en ringen.

Het monument is samengesteld uit één soort natuursteen. Door het natuursteen op verschillende manieren te bewerken, is een geheel eigen sfeer ontstaan.

Natuurlijk gedenkteken

bronzen grafaccesoires en belettering

Fraai en harmonieus gedenkteken waar de lettersteen uitgevoerd is in versteend hout. De boomschijven die vakkundig geplaatst zijn tussen de cortenstaal grafomranding, zijn eveneens van versteend hout.

De bronzen belettering, de graflantaarn, het vogeltje en de verzonken bloemenvaas geven het gedenkteken een extra cachet.

Bronzen grafaccessoires

persoonlijk en fraai

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafzerken.

Naast de bronzen accessoires uit ons assortiment, bieden we u ook de mogelijkheid om een persoonlijk ornament speciaal voor u te ontwerpen.

Rivier gefuseerd glas

bronzen accessoires

Dubbele grafzerk waarop bronzen vogeltjes zijn geplaatst. De rivier is gemaakt van gefuseerd glas.

De grafbeplanting en het ruw afgewerkte natuursteen passen uitstekend bij de glazen rivier en geven het geheel een natuurlijk aanzien.

Grafzerken

aanpassen voorbeelden

Vanuit een voorbeeld naar een persoonlijk monument. Heeft u een grafzerk gezien dat ongeveer is wat u wilt?

Wij passen elke grafzerk aan, waarbij wij uitgaan van uw wensen en ideeën.

Bronzen zuil

bronzen naamplaatje

Het bronzen beeld staat verankerd op de grafzerk. De gebogen vorm van het brons komt terug in het voetstuk van natuursteen.

Op het voetstuk zit een bronzen plaatje bevestigd voor het opschrift.

Accessoires van brons

bekijken in onze inspiratietuin

Veel toegepaste accessoires zijn: kruizen, engelen, heiligen, beelden en symbolen. Alle producten van brons worden vakkundig op de grafzerken of gedekenktekens geplaatst.

In onze inspiratietuin hebben wij honderden bronzen accessoires toegepast op complete gedenktekens. Het geeft u goed inzicht hoe een accessoires staat op een gedenkteken.

Niet per se duur

onderhoudsvrije grafzerk

Door samen creatief te ontwerpen en waar nodig alternatieven te kiezen kunnen we binnen uw budget blijven.

Wij maken samen met u een ontwerp en u krijgt u direct een prijsberekening.

klantenreacties grafzerken den hollandsche

Complimenten voor het hele team namens de familie…

…de werkzaamheden zijn tot volle tevredenheid uitgevoerd…

Bekijk meer klantervaringen

Persoonlijke gedenktekens

bijzondere betekenis

Steeds vaker worden grafzerken voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt het monument een bijzondere betekenis.

Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op.

Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijke grafzerk.

Bronzen grafaccessoires uitproberen

U kunt natuurlijk gewoon langskomen om even rond te kijken. Echter, als u er zeker van wilt zijn dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, kunt u uw bezoek het beste even aankondigen.

Samen met u ontwerpen we geheel vrijblijvend en gratis een unieke grafzerk.

Kondig uw bezoek aan

Symbolen of afbeeldingen in natuursteen

hakken, zandstralen of graveren

Natuurlijke grafzerk waarbij het natuursteen is bewerkt. U kunt symbolen of afbeeldingen laten aanbrengen.

In natuursteen kunnen afbeeldingen worden uitgehakt of gezandstraald, terwijl bijvoorbeeld meer natuurgetrouwe foto’s in het natuursteen worden gegraveerd.

Zwerfkei van aventurijn

cortenstalen grafomranding

Grafzerk met een grafomranding van cortenstaal. Als letterplaat is er gekozen voor een zwerfkei van aventurijn met een zonnebloem van gepatineerd brons. De graflantaarn en vaas zijn ook van brons.

Den Hollandsche heeft bij dit monument ook de grafbedekking verzorgd, waardoor het na het plaatsen meteen een prachtig totaalplaatje is.

Van kleur voorzien

specifieke eigen uitstraling

Door het brons van een kleur te laten voorzien kunt u het materiaal en de daaruit gevormde letters een zeer specifieke, eigen uitstraling geven.

Hierdoor kan brons ook worden gecombineerd in een moderne vormgeving. Kleuren kunnen goed in harmonie gekozen worden met andere toegepaste materialen.

Voorbeelden in onze showroom

graflantaarns, kruizen, belettering, boompjes, grafkunst, vogeltjes… in het echt bekijken

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken, is onze showroom voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Omdat er zoveel mogelijk is, hebben wij alles overzichtelijk voor u gepresenteerd, zodat u geheel vrijblijvend en ongestoord kunt rondkijken. Wanneer u vragen hebt, kunt u ze direct aan onze adviseur stellen. Ons doel is om u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang, omdat de keuze voor een gedenkteken een blijvende keuze is voor jaren.

Moderne grafzerk

decoraties & accessoires

Moderne grafzerk met een glazen letterplaat. Op de glazen letterplaat is naast de belettering ook een kruisje en een hartje aangebracht.

De bloemenvaas en de graflantaarn zijn beide uitgevoerd in brons.

Persoonlijk ontwerp

eigen symboliek

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid om een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafzerk met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafzerk met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

bronzen grafzerken grafbeelden vrouw van brons op zuil

Bronzen beeld op zuil

bronzen grafzerken en beelden

Grafbeeld van man en vrouw

bronzen grafzerken grafbeelden jonge man die fluit speelt

Bronzen beeld leunend op kei

Engel op grafzerk

vele mogelijkheden

De engel is de boodschapper van God en daarmee de schakel tussen het hemelse en het aardse leven. De gevleugelde engel is voortgekomen uit de klassieke Nike figuur en Victoria, de gevleugelde godin van de overwinning.

Ons uitgebreide assortiment met grafaccessoires biedt u de mogelijkheid om altijd iets moois en passends uit te zoeken. De accessoires zijn uitgevoerd in verschillende materialen, vormen en afmetingen. Bekijk meer voorbeelden van engelen en heiligen.

Grafaccessoires en monumenten

showroom met voorbeelden

Wij bieden u de mogelijkheid om meteen te bekijken hoe een accessoire staat in onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafzerken en gedenktekens.

Bronzen ornamenten
Een bronzen ornament draagt bij aan een unieke sfeer in het ontwerp van een gedenkteken. Onze bronzen accessoires zijn van zeer zware kwaliteit. Wij verankeren alle bronzen accessoires zorgvuldig op de grafzerk.

Decoraties in het natuursteen

persoonlijk en fraai

Decoraties worden vaak gebruikt om een extra persoonlijke tint of een speciale betekenis aan de grafzerk te geven.

We gebruiken verschillende technieken om decoraties aan te brengen in het natuursteen, bekijk voorbeelden van decoraties in natuursteen.

Bronzen grafzerk

boom, klok en belettering

Persoonlijke grafzerk uitgevoerd in gepolijst natuursteen waar het boompje, de klok en de belettering zijn uitgevoerd in brons.

Letters van brons
Niet alleen de keuze van het lettertype, maar ook de grootte, uitlijning en compositie zijn sterk bepalend voor de gehele uitstraling van het gedenkteken. Zoals wij ontwerpers in huis hebben voor het schetsen van grafzerken, zo hebben wij ook specialisten die u helpen bij de inscriptie voor de grafzerk.

Bronzen grafzerken

in het echt bekijken en uniek ontwerp

We hebben u op deze pagina reeds een aantal voorbeelden van bronzen toepassingen laten zien. Alle bronzen accessoires, ornamenten en decoraties zijn te zien in onze inspiratietuin en showroom. Ze maken het monument persoonlijk en geven het monument een juiste uitstraling.

Wilt u net iets anders dan de voorbeelden op onze site, tuin of uit onze showroom? Samen met u ontwerpen wij een uniek bronzen beeld of bronzen decoratie.

Duurzaamheid

alle materialen die we gebruiken

Alle materialen die wij toepassen om een persoonlijk monument naar uw wens te samenstellen, zijn van goede en degelijke kwaliteit. Wij staan hier garant voor.

Formaat van accessoires

Alle grafaccessoires maken wij in verschillende formaten, zodat het altijd goed bij het gedenkteken past.

Bronzen belettering

vaak toegepast op ruwe grafstenen

Bronzen letters kunnen op ieder gewenst grafmonument gemaakt worden. Bij bepaalde grafmonumenten zoals ruwe grafstenen en grafzerken wordt er vanuit praktisch oogpunt en/ of vanwege de duurzaamheid voor bronzen letters gekozen.

Aan de achterzijde van het brons worden pennetjes bevestigd welke door middel van boorgaatjes in de steen met twee componenten lijm bevestigd worden, zodat de bronzen letters goed vast zitten.

Vraag prijsinformatie aan

Natuurlijke stenen en keien

zelf uitzoeken

Het kiezen van een natuurlijk gedenkteken is niet al te gemakkelijk. Want welke steen u ook kiest, er bestaat immers maar één exemplaar van. Onze collectie ruwe, onbewerkte natuursteen bestaat uit ongeveer 200 stenen in wel 50 verschillende steensoorten; afkomstig uit plaatsen over de hele wereld.

U zoekt de steen of stenen zelf uit in onze inspiratietuin. Graag geven we u advies welke soort steen het beste bij uw wensen past.

Voorbeelden van natuurlijke keiengrafstenen.

bronzen grafzerken eigen ontwerp

Persoonlijke grafzerken, grafaccessoires en decoraties

Mensen zijn niet hetzelfde, maar uniek.

Een eigen ontwerp

Creativiteit en degelijkheid

bijzondere gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid.

Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leiden tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

Soorten en kleuren natuursteen

alle mogelijke kleuren

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafzerken in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Persoonlijk ontworpen

motorcrosser vanuit een foto

Naast het assortiment van grafaccessoires dat u ziet in onze showroom en inspiratietuin, bieden wij u ook de mogelijkheid om een decoratie persoonlijk te laten ontwerpen.

De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto. In dit geval is de decoratie uitgevoerd in RVS. U kunt ook kiezen voor glas, cortenstaal, brons, natuursteen of bijvoorbeeld hout. Precies wat u mooi en passend vindt.

Nog geen idee?

samen gaan we aan de slag

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek

gewoon langskomen om even rond te kijken of aankondigen

Wij nodigen u uit om ruim 600 grafzerken in het echt te komen bekijken bij Den Hollandsche in Elst.

U bekijkt wat u mooi vindt en daarna ontwerpen wij samen met u, geheel vrijblijvend, een passende grafzerk voor uw dierbare.

Tevens heeft u de unieke mogelijkheid om bronzen grafaccessoires uit onze showroom direct uit te proberen in onze inspiratietuin. U krijgt zo een goed beeld hoe de grafaccessoires staan.

U kunt natuurlijk gewoon langskomen om even rond te kijken. Echter als u er zeker van wilt zijn dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, kunt u uw bezoek het beste even aankondigen.

Kondig uw bezoek aan

1
inspiratietuin bronzen grafzerken en grafzerken

Bezoek inspiratietuin

Hier ziet u alles in het echt. Op uw gemak rondkijken en ideeën opdoen.

Inspiratietuin
2
showroom grafaccessoires brons, rvs, glas, porselein

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van belettering en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
3
bronzen grafzerken ontwerpen

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp