Klassieke grafzerkenAl mogelijk vanaf 2.650,-

Dat betekent dat we de lay-out van de belettering, het kleurgebruik, decoraties en afwerking heel nauwkeurig op elkaar afstemmen, zodat iedere klassieke grafzerk die wij maken aan onze hoogste esthetische eisen voldoet. Het resultaat zijn statige klassieke grafzerken, met een eigentijdse frisheid.

Collectie klassieksierlijk maar eenvoudig

Onze selectie klassieke grafmonumenten bestaat uit meer dan honderd modellen. Kenmerkend voor onze klassieke grafsteenmodellen zijn de sierlijke vormen, vaak gecombineerd met rechte, statige lijnen en de ambachtelijk aangebrachte belettering.

Ook passen we hier vaak in het natuursteen met de hand aangebrachte decoraties toe en kunnen we het oppervlak op verschillende manieren afwerken, zoals onder meer polijsten, zoeten, prikken en frijnen.

Duurzaamheid natuursteensoort

Laat u goed informeren

Laat u goed informeren over duurzaamheid en onderhoudsgevoeligheid van de natuursteensoort die u kiest.

Door jarenlange ervaring van onze medewerkers beschikt Den Hollandsche nog over ouderwets vakmanschap en grote kennis van natuursteen en bewerkingstechnieken van dit mooie materiaal.

Traditionele klassieke grafzerken

mat afgewerkte uitstraling

In het verleden werden meestal steensoorten als kalksteen en (Belgisch) hardsteen toegepast, omdat graniet in vroegere tijden een kostbaar materiaal was.

Bij deze materialen is een glanzende afwerking niet goed mogelijk, waardoor de traditie wil dat klassieke grafzerken een mat afgewerkte uitstraling hebben.

Gezoet graniet

zachter uiterlijk

Familie gedenkteken met een klassiek vormgegeven letterplaat.

Het monument en de vaas zijn gemaakt van gezoet natuursteen wat een zachter uiterlijk heeft dan gepolijst natuursteen.

Schoonheid tot in details

zorgvuldige afwerking

De zorgvuldige afwerking die zo kenmerkend is voor een klassiek gedenkteken, ziet u vooral terug in de details.

Facetranden, bogen, geprikte en handgehakte vormen worden vakkundig aangebracht door onze ervaren steenhouwers.

Andere afmeting of materiaal

alles is mogelijk

Elk model van onze website of uit onze inspiratietuin is leverbaar in verschillende afmetingen en materiaalsoorten.

Door de materialen te bewerken krijgt het monument de juiste uitstraling.

Wit natuursteen

verzonken graflantaarn

Grafzerk van wit natuursteen. In het liggende deel is een verzonken graflantaarn gemonteerd. De tekst is gezandstraald en antraciet ingeschilderd.

Den Hollandsche heeft er bewust voor gekozen een duurzaam verfsysteem te hanteren. Er wordt gebruik gemaakt van een primer met afwerklagen. Bij Den Hollandsche worden maar liefst 4 à 5 lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke 1 à 2 lagen.

De plaatsing van het monument

Met zorg en respect

Wij werken uitsluitend met duurzame materialen met een lange levensduur. Al onze monumenten zijn uitgevoerd in materialen van hoge kwaliteit en stellen dan ook hoge eisen aan de materialen, levensduur, kleurechtheid en onze wijze van plaatsen.

Door onze beproefde plaatsingsmethode voorkomen wij zoveel mogelijk eventuele verzakkingen. Alleen daardoor kunnen wij u een kwaliteitsproduct garanderen.

Handmatig aangebrachte belettering

duurzaam en uniek

Klassieke grafzerken kenmerken zich door het vaak toepassen van handmatig belettering.

Belettering op deze wijze aangebracht is zeer duurzaam en uniek.

Vanuit een voorbeeld

aanpassen of combineren

Aanpassen: Elk voorbeeld passen op basis van uw wensen.
Combineren: U kunt details van verschillende monumenten met elkaar combineren.

De grafzerken zijn goed betaalbaar en vervaardigd uit de allerhoogste kwaliteit natuursteen. Vele voorbeelden staan opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst. U van harte welkom om de grafzerken in het echt te bekijken.

Wij ontwerpen alle monumenten op maat

persoonlijk ontwerp

Tijdens het oriënteren naar de mogelijkheden voor een grafzerk zult u vele voorbeelden tegenkomen. Soms zijn het kleine details die u aanspreken. Het kan ook zijn dat u een compleet model mooi vindt, maar dat de kleur u niet aanspreekt.

Omdat wij ieder monument op maat maken, kunnen wij al uw ideeën en voorkeuren in het monument verwerken. Wilt u weten hoe het werkt? Bezoek dan onze pagina grafzerk ontwerpen.

Keltische grafzerk

gezoet natuursteen

Keltisch graf in de vorm van een kruis. Het natuursteen is gezoet waardoor een zachter uiterlijk krijgt.

Vaak heeft een klassieke grafzerk een mat afgewerkte uitstraling met handmatig aangebrachte belettering.

Familiegraf

marmeren zuilen

Klassiek familiegraf waar naast de gepolijste lettersteen twee marmeren zuilen zijn geplaatst.

Op de zuilen zijn twee rozen gezandstraald en daarna handmatig ingeschilderd.

Klassieke grafzerk

wit marmer

Een grafzerk in een lichte kleur geeft een zachte uitstraling. Bij deze klassieke grafzerk van marmer heeft het oppervlak een zachte matte afwerking en zijn de randen van de opvallende staande letterplaat licht afgerond.

Een mooi detail is de extra rand in een contrasterende kleur, waardoor de letterplaat met de klassieke vorm en indeling extra wordt benadrukt.

Wit marmer

bronzen accessoires

Grafzerk gemaakt van wit marmer. Bovenop de grafzerk rust een steen van gezoet zwart graniet.

De bloemenvaas en graflantaarn zijn uitgevoerd in brons.

Showroom met voorbeelden

accessoires en monumenten

Wij bieden u de mogelijkheid om meteen te bekijken hoe een accessoire staat in onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafzerken en urnengraven.

Bronzen ornamenten
Een bronzen ornament draagt bij aan een klassieke sfeer in het ontwerp van een gedenkteken. Onze bronzen lantaarns, vazen en beelden zijn van zeer zware kwaliteit. Wij verankeren alle bronzen accessoires zorgvuldig op de grafzerk.

Bronzen grafaccessoires

bekijk ze in onze showroom

In onze grafzerken showroom kunt u rustig en ongestoord gedenktekens en grafaccessoires bekijken of uitzoeken. Wanneer u vragen hebt, kunt u ze direct aan onze adviseur stellen.

Ziet u iets wat u bevalt en mooi vindt? Dan kunt u een accessoire in de buitenlucht uitproberen en bekijken hoe het staat bij één van de ruim 600 voorbeeldmonumenten in onze inspiratietuin grafzerken.

Inspiratietuin grafzerken

ruim 600 voorbeelden in het echt bekijken

Op deze pagina laten wij u veel voorbeelden van klassieke grafstenen zien. In onze inspiratietuin krijgt u een nog veel beter beeld van alle mogelijkheden. Daar is alles in het echt te zien.