Coronavirus: hoe gaan we er bij Den Hollandsche mee om?  meer informatie

Nemos Urn - Roos

Warme rode urn van graniet natuursteen met een roos in bloei. 

De Nemos urnen zijn ontstaan uit vriendelijke zachte vormen. Het zijn urnen om te koesteren en aan te raken. Door haar schoonheid zal de urn nergens misstaan. De deksel zit verw... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 11569
Catalogus Urnen
Collectie Natuursteen
Kleur Antraciet, Blauw, Grijs, Rood
Land van herkomst India
Materiaal Graniet, Natuursteen
Productsoort Bijzondere urnen, Urn
Serie Nemos

Productomschrijving

Warme rode urn van graniet natuursteen met een roos in bloei. 

De Nemos urnen zijn ontstaan uit vriendelijke zachte vormen. Het zijn urnen om te koesteren en aan te raken. Door haar schoonheid zal de urn nergens misstaan. De deksel zit verwerkt in de onderkant van de urn waardoor er geen zichtbare afsluiting is. Dit geeft meer rust en ruimte. 

De urn bestaat uit één stuk natuursteen waar de vorm handmatig uit is gehakt. Alle details zijn met hand gehakt en zacht afgewerkt. Een prachtig stukje ambacht.

 Natuursteen


Graniet
In veel gedenktekens wordt tegenwoordig graniet gebruikt. Dit is een stollingsgesteente dat voor een groot deel uit kwarts bestaat in combinatie met een deel veldspaten en een deel mica's. De verhouding van de aanwezige mineralen in het graniet is bepalend voor de kleur en daardoor is het mogelijk om grafmonumenten in verschillende kleuren graniet uit te voeren. Omdat graniet een hard en gesloten materiaal is, heeft het niet veel onderhoud nodig. Door het te polijsten kunnen we een granieten grafsteen een hoogwaardig glanzend uiterlijk meegeven, maar we kunnen het oppervlak ook mat of zelfs ruw maken.

Urn

 Een urn is verkrijgbaar in veel soorten, materialen en maten. Niet alleen het 'normale' formaat urn is beschikbaar, maar ook kleinere varianten zoals de mini-urn . Zo kunnen meerdere nabestaande een klein symbool in huis hebben om hun dierbare te herinneren. Naast het assortiment van urnen is er ook de mogelijkheid om een herinnering in de vorm van een sieraad te laten maken. Dit kan met de aanwezigheid van as in een assieraad , maar ook zonder verwerking van as zoals bijvoorbeeld bij vingerafdruksieraden.