Urn van taxus met rode mineralen

Taxus is de hardste naaldhoutsoort. Karakteristiek voor taxus is het mooie contrast tussen het oranjekleurige kernhout en het roomkleurige spinthout. De grote natuurlijke uitsparingen heb ik gevuld met rode mineralen. Met een dop van pruim. De urn i... lees meer >

Alles over dit accessoire

Eigenschappen

Product 10337
Catalogus Kunstenaars
Materiaal Hout
Productsoort Urn
Serie Martin
Hoogte 30cm
Diameter 20cm
Inhoud 2,5l

Productomschrijving

Taxus is de hardste naaldhoutsoort. Karakteristiek voor taxus is het mooie contrast tussen het oranjekleurige kernhout en het roomkleurige spinthout. De grote natuurlijke uitsparingen heb ik gevuld met rode mineralen. Met een dop van pruim. De urn is eerst gepolijst en daarna is het hout mat afgewerkt waardoor de rode mineralen optimaal tot hun recht komen. Voor een vurige ode aan het leven.

Belangrijk om te weten: In sommige gevallen is de getoonde urn al verkocht. Onze kunstenaar, Martin, maakt op basis van deze urn een vergelijkbare urn van hetzelfde materiaal en bewerking. Is iets niet duidelijk neem dan contact met ons op.


PRIJS OP AANVRAAGHout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.