Grafzerken Bruggepersoonlijke gedenktekens

Wij ontwerpen en plaatsen wekelijks grafzerken in België. Hierdoor hebben wij gedegen kennis van de kerkhoven en wij stemmen daar het ontwerp op af.

 • geen extra plaatsingskosten in België
 • wij plaatsen regelmatig grafzerken in Brugge en omgeving
 • gratis en vrijblijvend ontwerp van de grafzerk
 • ontwerp vanuit uw budget
 • een gepaste grafzerk in slechts één bezoek
grafzerken brugge showtuin

Bekijk voorbeelden van grafzerken

grafzerken in alle mogelijke materialen en stijlen

Wij ontwerpen en plaatsen wekelijks grafzerken in België. Hierdoor hebben wij gedegen kennis van de begraafplaatsen en kunnen wij het ontwerp hierop afstemmen. Laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment met grafmonumenten en grafzerken, beschikbaar in verschillende materialen, vormen en kleuren.

grafzerken brugge natuursteen

Natuursteen grafzerken

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor een grafzerk. Dit komt vooral vanwege haar duurzaamheid. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende natuursteensoorten.

Bekijk 561 voorbeelden
grafzerken brugge met inox en glas

Inox en glazen grafzerken

Inox staat voor Roestvast Staal en is een zeer duurzame metaalsoort. De lichte metaalkleur geeft inox grafzerken een fraaie, jonge en moderne uitstraling.

Bekijk 382 voorbeelden
grafzerken brugge glas

Glazen grafzerken

Een grafzerk van glas creëert transparantie en toegankelijkheid. Het is een prachtig en licht materiaal. Door gebruik te maken van verschillende glastechnieken als glasfusing, smelten en emailleren, geven wij het monument een persoonlijke tint.

Bekijk glazen grafzerken
grafzerken brugge zwerfkei

Zwerfkeien als grafmonument

Ruwe, onbewerkte, natuurlijke natuursteen keien worden al vele jaren als grafmonument toegepast. Een aanzienlijk deel van het assortiment van Den Hollandsche bestaat dan ook uit natuurlijke keien als grafzerk. De keien zijn afkomstig uit alle werelddelen.

Bekijk zwerfkeien

Er is altijd een stijl, materiaal of materiaalcombinatie dat bij u past

Onze collectie bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen, door een aantal collecties te bekijken kunt u ontdekken wat u mooi en passend vindt. Alle grafzerken zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk gedenkteken. We ontwerpen het gedenkteken geheel vrijblijvend en kosteloos voor u.

grafzerken brugge hout

Grafzerken van hout

Voor houten grafzerken maken wij gebruik van teakhout. Teakhout is bekend uit de scheepsbouw en tuinmeubelindustrie. Kenmerkend is de hoge duurzaamheid. Wij geven tot 30 jaar garantie tegen houtrot.

Houten grafzerken
grafzerken brugge brons

Brons voor gedenktekens

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafzerken. Naast de accessoires zoals; letters, lantaarns, vazen, en beelden zijn er veel meer mogelijkheden met brons…

Bekijk voorbeelden
grafzerken brugge cortenstaal

Cortenstaal grafzerken

Cortenstaal is een in de jaren dertig van de 20e eeuw uitgevonden staalsoort. Toepassing van dit fraaie metaal in een grafzerk echter is iets nieuws. Cortenstaal is een duurzaam materiaal en heeft een prachtige roestkleurige uitstraling.

Bekijk monumenten van cortenstaal
grafzerken brugge versteend hout

Versteend hout als grafzerk

Versteend hout vormt voor velen een mooie link tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur net als wij mensen en geen een is er gelijk.

Bekijk versteend hout als grafzerk

Vanuit een voorbeeld

aanpassen of combineren

Aanpassen – Elk voorbeeld passen wij aan hoe u dat wilt
Combineren – U kunt details van verschillende monumenten met elkaar combineren

Een grafzerk uit onze selectie ‘eenvoudig tot bijzondere grafzerken’ is goed betaalbaar en vervaardigd uit de allerhoogste kwaliteit natuursteen. Onze grafzerken staan opgesteld in onze inspiratietuin en showroom in Elst. U van harte welkom om de grafzerken in het echt te bekijken.

Een persoonlijk gedenkteken

altijd een nieuw ontwerp

Elk mens is uniek en daarom maken wij een nieuw en persoonlijk ontwerp voor elk monument.

De voorbeelden die u op onze website ziet zijn om inspiratie op te doen. Nadat u ongeveer weet wat u mooi vindt, ontwerpen wij samen met u een uniek en persoonlijk gedenkteken. We geven het monument de juiste uitstraling door verschillende materialen en bewerkingen met elkaar te combineren en de juiste kleuren te gebruiken.

Ideeën opdoen

bekijk voorbeelden in onze inspiratietuin

In onze inspiratietuin en showroom ziet u alle mogelijke materialen die zijn toegepast in verschillende vormen en stijlen.

Accessoires, de lettersteen of een detail van het monument in een ander materiaal dan natuursteen bieden veel mogelijkheden om de grafzerk van een persoonlijke tint te voorzien.

Vogels en vlinders worden vaak toegepast. Bekijk voorbeelden op de pagina grafzerk decoraties vogels en vlinders.

Duurzaamheid

tot 30 jaar garantie

Wij werken uitsluitend met duurzame materialen met een lange levensduur. De beste kwaliteit natuursteen, inox, staal en glas geven u de garantie dat de grafzerk mooi blijft. Wij geven tot 30 jaar garantie op alle door ons geleverde grafzerken.

Bekijk de garanties die wij afgeven.

Graftypes

algemeen, dubbel/familiegraf, enkel en kort graf

Alle voorbeelden die u ziet in onze tuin of op onze website passen wij voor u aan. Het uitgangspunt is altijd een persoonlijke wens of idee van de overledene of u als nabestaande(n).

Wij zorgen ervoor dat de kleurstelling, de accessoires, het model, de verhoudingen en afmetingen een harmonieus geheel vormen.

Bekijken en selecteer voorbeelden in ons fotoboek.

Een bezoek aan Den Hollandsche

grafzerken antwerpen dichtsbijzijnde vestigingen in Nederland

Wekelijks ontvangen wij families uit België waarmee we samen een unieke grafzerk voor hun dierbare ontwerpen. Om het plannen van een bezoek voor u makkelijker te maken zijn wij ook regelmatig op zondag geopend.

Bekijk alle openingstijden of maak een vrijblijvende afspraak.

Afbeeldingen en foto’s

glas en andere materialen

Wij bieden u alle mogelijkheden van een foto of afbeelding in klein formaat tot een gehele letterplaat met levensgrote afbeeldingen. Bekijk voorbeelden van glas, porselein, natuursteen en anderen materialen

Bezoek de pagina foto op grafzerk voor meer informatie.

Combinatie materialen

sierlijk geplaatste vlinders van RVS

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafzerk is volledig gematteerd, waardoor de opschriften goed leesbaar blijven bij drukkere achtergronden of weersinvloeden.

De combinatie van materialen geeft het monument een bijzonder fraaie uitstraling.

In alle rust zoeken naar een passend gedenkteken.

daarna vrijblijvend een ontwerp

Vele voorbeelden in verschillende stijlen en vormen staan opgesteld in onze inspiratietuin te Elst. Ongestoord rondkijken, ideeën opdoen en wanneer u vragen heeft kunt u ze direct aan onze adviseurs stellen. Meer informatie over onze inspiratietuin.

Mensen zijn niet hetzelfde maar uniek

wij ontwerpen op basis van uw wensen

Op basis van uw wensen ontwerpen we samen met u het monument en creëren een uniek en harmonieus geheel.

Heeft u nog geen idee?Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

Collage van foto’s

bijzonder en veelzeggend

Het plaatsen van meerdere foto’s geeft een goed beeld van hoe iemand was, waar hij of zei voor stond.

Een fotocollage is te plaatsen op vele manieren, we laten u graag de mogelijkheden zien en u kiest precies wat u mooi en passend vindt.

Eigen persoonlijke tint

geeft herkenning

Steeds vaker worden grafzerken voorzien van een eigen persoonlijke tint. Hierdoor krijgt de grafzerk een bijzondere betekenis.

“De bijzondere betekenis zit ‘m in…” Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op.

Begraafplaatsen in Brugge

informatie over begraafplaatsen

Den Hollandsche plaatst op alle begraafplaatsen in Brugge zonder bijkomende kosten. Zeer regelmatig plaatsen wij grafzerken in Hasselt waardoor wij bekend zijn met de regels en voorwaarden die de begraafplaatsen stellen.

Centrale Begraafplaats Kleine Kerkhofstraat
Parkbegraafplaats Blauwe Toren Zeelaan
Assebroek Pastoor Verhaegheplein
Dudzele Sint-Lenardsstraat
Koolkerke Smallestraat
Lissewege Onder de Toren
Sint-Andries Gistelse Steenweg
Sint-Andries Kerkhofstraat
Sint-Kruis Moerkerkse Steenweg
Sint-Kruis Pastorieweg
Sint-Michiels Dorpsstraat
Sint-Pieters Blankenbergse Steenweg

Een grafzerk samenstellen en ontwerpen, hoe werkt dat?

via een persoonlijk gesprek, via de telefoon of een adviesgesprek

Bij het samenstellen van een grafzerk moeten veel beslissingen worden genomen, onder andere over het soort materiaal, materiaaldiktes, de inscriptie, de lay-out en de accessoires.

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen, echter… indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan

Tijdens uw bezoek

 • ruim 600 voorbeelden in het echt
 • deskundig advies
 • ontwerp van het monument
 • direct een offerte

Na uw bezoek

 • wij regelen de vergunning aanvraag
 • u geeft akkoord op het ontwerp en inscriptie
 • wij berichten u wanneer we gaan plaatsen
 • u kunt de beplanting zelf, samen met ons of door ons laten uitvoeren
fotoboek grafzerken

1708 voorbeelden

Blader door ruim 1708 voorbeelden in ons fotoboek. Bewaar foto’s die u aanspreken, zodat u ze op een later moment eenvoudig terug kunt kijken.

Fotoboek grafzerken
prijzen grafzerken monumententuin inspiratietuin

Bezoek inspiratietuin

De prijzen van grafzerken zijn duidelijk zichtbaar. Alle grafzerken zijn voorzien van een bordje met de basisprijs van het monument.

Inspiratietuin grafzerken
showroom grafaccessoires en grafzerken

Bezoek showroom

Grafaccessoires in alle mogelijke materialen, voorbeelden van inscriptie en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Showroom
grafzerken gratis sontwerp vanuit uw budget

Gratis ontwerp

Gratis en geheel vrijblijvend ontwerpen wij samen met u een passend monument binnen uw budget.

Gratis ontwerp

Ook plaatsen wij op begraafplaatsen rondom Brugge

Beernem
St-Amandus: Rollebaanstraat
HMMGods: Kerkhofdreef
St-Joris-Kerk: Lattenklieversstraat
St-Joris-brug: St-Jorisstraat
St-Lambertus: Oudezakstraat
Hogenakker: Hogenakker
Oostveld: Tinhoutstraat
Blankenberge
Centrum: Scharebrugstraat
Dijk: Blankenbergse Dijk
Damme
Damme: Kerkstraat (aan de kerk)
Sijsele: Dorpsstraat (aan de kerk)
Vivenkapelle: Bradericplein
Sint-Rita: Hoornstraat
Hoeke: St. Jacobsstraat (aan de kerk)
Lapscheure: hoek Lapscheurestraat en Hoogstraat (aan de kerk)
Moerkerke-dorp: hoek Vissersstraat en Kasteelstraat (aan de kerk)
Moerkerke Waterhoek: Waterhoek
Oostkerke: St.-Kwintensstraat (aan de kerk)
Jabbeke
Jabbeke – Kerk: Dorpsstraat 11A
Jabbeke: Aartrijksesteenweg (nieuw kerkhof)
Snellegem Kerk: Kerkeweg 1
Snellegem: Hageweg (nieuw kerkhof)
Stalhille Kerk: Cathilleweg 91A
Varsenare Kerk: Oude Dorpsweg 75
Varsenare: Oudenburgweg (nieuw kerkhof)
Zerkegem Kerk: Vedastusstraat 69
Knokke-Heist
Centrale begraafplaats: Kalvekeetdijk 181
Knokke: De Klerckstraat
Heist: Westkapellestraat 194
Westkapelle: Westkapellestraat 451
Ramskapelle: Ramskapellestraat
Zedelgem
Aartrijke: Engelstraat
Sint-Eligius: Stijn Streuvelsstraat
Sint-Laurentius: Loppemsestraat + rond de kerk (Kerkplein)
Veldegem: Steenovenstraat
Loppem: Rijselsestraat
Militaire begraafplaats: Zevenkerken