Zuilen grafsteenAl mogelijk vanaf 2.650,-

Een zuilen grafsteen bestaat vaak uit meerdere zuilen en kent een geheel eigen uitstraling. De uitstraling van een zuilen grafsteen wordt bepaald door de afwerking van het natuursteen en het formaat van de zuilen.

Het toepassen van een omranding bij een zuilen grafsteen is een persoonlijke keuze. Door het toepassen van decoraties in het natuursteen, het toevoegen van accessoires of foto’s, maakt u de zuilen grafsteen extra persoonlijk.

Collectie zuilenvoorbeelden van grafstenen met zuilen

U ziet op deze pagina voorbeelden van natuurlijke ruwe zuilen tot modern en strak uitgevoerde zuilen. Een ding hebben alle zuilen monumenten gemeen, ze zijn allemaal uniek en persoonlijk ontworpen.

Ziet u een voorbeeld die u aanspreekt dan kunt u bewaren in uw persoonlijke fotomap en delen met andere belanghebbenden.

Zuilen grafsteen

ingebouwde graflantaarn

Monument met een compositie van drie zuilen. In de laagste zuil is een inox-lantaarn opgenomen.

De tekst is gezandstraald aangebracht op de hoogste zuil.

Het gedenkteken is zoals al onze gedenktekens in verschillende soorten en kleuren natuursteen te realiseren.

Ruw afgewerkte zuilen

geknabbeld glas

De foto op dit zuilen gedenkteken heeft een mooi bijpassende natuurlijke uitstraling. De randen van het glas zijn afgewerkt met een knabbeltechniek.

Door het glas te knabbelen ontstaan er willekeurige natuurlijke breuklijnen. Deze techniek wordt vaak toegepast bij glazen letterplaten en foto’s op ruw afgewerkt natuursteen of bij natuurlijke grafmonumenten.

Gepolijst natuurstenen zuilen

blauwe glasblokjes

Zuilen grafsteen met een band van roestvast staal rond de zuilen. Als grafbedekking is er gekozen voor blauwe glasblokken die worden vergezeld door drie inox-vlinders.

De inox-band omarmt de letterplaat en symboliseert liefde en verbondenheid.

Kristallen bol

bronzen brug bij de poort

Prominent bovenaan dit grafmonument prijkt een prachtige glazen-kristallen bol omringt met zonnestralen in Art Deco stijl. De glazen bol rust op twee slanke staande zuilen van natuursteen waartussen glas is aangebracht.

Het bronzen ornament bestaat uit twee mensen op een bronzen brug die elkaar begroeten bij de poort. Op het liggende gedeelte komt nogmaals het deels gesmolten glas terug als een weg dat uitkomt bij het bruggetje van het bronzen ornament.

Persoonlijke accessoire

inox-motorcrosser op de zuilen

Zuilen gedenkteken waar egaal afgewerkte en rechthoekige zuilen op zijn geplaatst. Op de zuilen is een motorcrosser van inox aangebracht. De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt.

Het liggende gedeelte is gevuld met mooie bijpassende sierstenen welke de kleur van het natuursteen extra benadrukken. Op het inox-naamplaatje is een persoonlijke tekst aangebracht.

Natuurstenen zuilen

graflantaarn ingebouwd

Monument met een compositie van drie zuilen. In de laagste zuil is een inox-lantaarn opgenomen. Het opschrift is eerst gezandstraald en vervolgens ingeschilderd. Op de band van inox is een persoonlijk opschrift aangebracht.

Het gedenkteken is zoals al onze gedenktekens in verschillende soorten en kleuren natuursteen te realiseren.

Natuurlijke zuilen

zelf uitzoeken in onze inspiratietuin

In onze inspiratietuin ziet u vele voorbeelden van zuilen gedenktekens. Alle zuilen zijn uniek en hebben hun eigen vorm, kleur en verhaal.

Tijdens uw bezoek aan onze inspiratietuin zoek u zelf de zuil of zuilen uit. Na het uitzoeken gaan we samen met u de rest van gedenkteken samenstellen en ontwerpen.

Toepassen juiste materialen

uitstraling van het monument

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument, waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument die uitstraling geven die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Samen met u realiseren we een mooi gedenkteken en een fijne plaats om naar toe te gaan.

Zeilboot van brons

golven en zon in natuursteen

Op de natuurstenen zuil is een zeilboot van brons geplaatst tussen de golven die in het natuursteen zijn aangebracht. Naast de golven maakt de zon in het natuursteen het plaatje compleet.

Op de grafvloer zijn sierstenen en cortenstalen bloemen geplaatst. Het kleurgebruik op het monument is rustig en geeft het monument een prettig aanzicht.

Lichte grafstenen

advies van ons

Omdat licht natuursteen poreuzer is dan donker natuursteen trekt vocht en vuil meer in het steen. Hierdoor wordt de steen sneller vuil. Licht natuursteen vereist regelmatig onderhoud. Met een speciaal impregneermiddel kunnen we het intrekken van vocht en vuil beperken.

Wordt het monument dichtbij bomen of struiken geplaatst, dan wordt het monument sneller vuil. Soms is het dan beter om het liggende gedeelte uit te voeren in een donkerdere soort natuursteen. Wij adviseren u graag.

Grafkunst zuil

bronzen plaatje met opschrift

Bijzondere zuil waar een kunstwerk van brons op is geplaatst. Voorbeelden van bronzen kunstwerken als deze ziet u toegepast op verschillende soorten zuilen in onze showroom en inspiratietuin.

De fraaie tekeningen in het lichte natuursteen geven het gedenkteken een geheel eigen uitstraling. Voor de belettering is gekozen voor een bronzen letterplaat, welke uitstekend past bij de rest van het gedenkteken.

Kunstwerk in zuil

strakke vorm

Dit gedenkteken met brons en cortenstaal kenmerkt zich door de strakke vormen. Toch heeft het gedenkteken door de natuurlijke kleuren en materiaalkeuze een warme uitstraling, waarbij de randen een subtiel facet hebben gekregen.

In de zuil is een uitsparing gemaakt waarin persoonlijke grafkunst achter een glasplaat is aangebracht. De rand rond de uitsparing, met het opschrift, geeft de grafkunst uitstraling van een 3d schilderij.

Natuurlijke zuilen

inox-band

Natuurlijk grafmonument waar de inox-band de natuurstenen zuilen als het ware omarmt en symboliseert liefde en verbondenheid. Het monument biedt veel mogelijkheden om deze te voorzien van een persoonlijke tint.

Op de zuilen kan belettering, een decoratie, of bijvoorbeeld een foto worden aangebracht. Ook kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een bijpassend glazen gedenkplaatje op de vloer van het monument.

Zuilen in combinatie met glazen gedenkplaat

opschrift, teksten, foto’s of afbeeldingen

Een glazen gedenkplaat is een uniek manier om de zuilen grafsteen van een persoonlijke tint te voorzien.

Op de glazen gedenkplaat zijn het opschrift, teksten, foto’s en afbeeldingen te plaatsen. We hebben ervaring met alle glastechnieken en geven u advies wat het beste bij u past.

Zuil met persoonlijke foto

glazen naamplaatje

Door de zuil van wit marmer te bewerken is er diepte aangebracht die de aandacht vestigt op de persoonlijk gemaakte foto op glas.

Het glazen naamplaatje is schuin geplaatst zodat het opschrift duidelijk leesbaar is. De omranding die uitgevoerd is in inox past goed bij de inox-steunen waarop het naamplaatje is bevestigd.

Zuilen grafsteen

wit marmer

Licht en helder monument waar de zuilen uitgevoerd zijn in wit marmer. De zuilen zijn met elkaar verbonden door middel van een decoratieve inox-band.

Op de zuil is een bloem van inox geplaatst wat de strakke lijnen van het gedenkteken doorbreekt. De omranding is bijpassend uitgevoerd in inox.

Modern en strak

opschrift gezandstraald en ingeschilderd

Een rechthoekig en strak uitgevoerde grafsteen waar het opschrift in het natuursteen is gezandstraald en vervolgens is ingeschilderd.

Bij Den Hollandsche worden maar liefst 4 à 5 lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke 1 à 2 lagen.

Toepassen van persoonlijke ideeën

Voetafdrukken op het strand

Door het toepassen van persoonlijke ideeën zorgen we ervoor dat het gedenkteken bij de overledene past. Het geeft u een steunpunt en roept herinneringen op.

Op de zuil zijn persoonlijke voetafdrukken geplaatst die als het ware over het strand wandelen.

Soorten en kleuren natuursteen

zeer veel keuze

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Bezoek de pagina soorten natuursteen voor meer informatie en voorbeelden.

Bronzen beeld

in zuil aangebracht

Het olijfgroene gevlamde graniet geeft een levendige structuur aan het geheel. Zowel de half open dekplaat als de lettersteen zijn in dit graniet uitgevoerd.

Het statige bronzen beeld tezamen met het ruwe afgewerkte natuursteen geeft het monument een mannelijke, maar ook elegante vorm.

Eigen uitstraling

juiste bewerkingen en technieken

Ieder ontwerp en soort monument krijgt door het gebruik van de juiste bewerkingen en technieken een eigen uitstraling.

Wij laten u veel voorbeelden zien om u een juiste keuze te kunnen laten maken met deze moeilijke beslissing.

Inzicht in de mogelijkheden

we tonen u veel voorbeelden

Door het tonen van veel voorbeelden krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden die er zijn.

Wilt u bepaalde details van monumenten samenvoegen? Wij maken vrijblijvend een ontwerp voor u en zorgen voor een harmonieus geheel.

Zuilen gedenkteken

natuurlijke grafstenen

De beide zuilen zijn van onbewerkt basalt natuursteen. Voor de belettering is er gekozen voor een cortenstaal naamplaat met een gekartelde afwerking.

De kleur van het cortenstaal in combinatie met het lichte natuursteen geeft het monument een rustiek karakter.

Zuilen grafsteen natuurlijk

vliegvisser van cortenstaal

Gedenkteken waar natuurlijk grafzuilen zijn geplaatst op een degelijke cortenstalen grafvloer. Tussen de grafvloer stroomt decoratief een rivier die gevuld is met sierstenen.

De vliegvisser van cortenstaal maakt het gedenkteken erg persoonlijk. Naast het ontwerpen van het gedenktekens ontwerpen we ook persoonlijke en bijzondere accessoires en decoraties voor op het gedenkteken.

Bronzen grafaccessoires

belettering in bladgoud

Familie grafmonument waar de zuilen toepasselijk zijn uitgevoerd in verschillende soorten en kleuren natuursteen.

De bronzen grafaccessoires geven het monument een eigen sfeer. De in bladgoud uitgevoerde belettering maakt het opschrift goed leesbaar en past goed bij de kleuren van het natuursteen en het brons.

Voorbeelden zijn ter inspiratie

we maken altijd een nieuw ontwerp

De voorbeelden die u op onze website ziet, zijn om inspiratie op te doen. Nadat u ongeveer weet wat u mooi vindt, ontwerpen wij samen met u een uniek en persoonlijk gedenkteken.

We geven het monument de juiste uitstraling door verschillende materialen en bewerkingen met elkaar te combineren en de juiste kleuren te gebruiken.

Keuzes maken

het moet passen en wij helpen u hierbij

Door u veel verschillende voorbeelden te laten zien, geven wij u een goede indruk van de mogelijkheden voor het plaatsen van een zuilen grafsteen. De beste indruk krijgt u door voorbeelden in het echt te bekijken. In onze inspiratietuin hebben wij een groot aantal voorbeelden van zuilen gedenktekens opgesteld staan. Na het oriënteren in onze inspiratietuin bieden wij u aan om geheel vrijblijvend en gratis een persoonlijk ontwerp te laten maken. We maken het ontwerp op basis van uw eigen ideeën, een voorbeeld of combinaties van voorbeelden die u heeft gezien.

Met alle keuzes die moeten worden gemaakt gaat het uiteindelijk maar om één ding: alles moet goed passen.

  • Het monument moet passen bij de overledene
  • Het monument moet passen bij degenen die het graf geregeld bezoeken en onderhouden
  • De materialen moeten bij elkaar passen en in harmonie zijn
  • Het lettertype moet bij het uiteindelijke model passen
  • Uiteraard moet het financieel ook bij u passen

De totstandkoming van een prijs voor een grafmonument is voor ieder model verschillend. De prijs is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke keuzes. We geven u deskundig advies en ontwerpen samen met u een compleet monument vanaf € 1.500 tot …, inclusief plaatsing.

Maak een vrijblijvende afspraak