Den Hollandsche grafmonumentengrafzerk materialen

Natuursteen

meest toegepaste materiaalsoort

Natuursteen is de meest toegepaste materiaalsoort voor grafzerken. Den Hollandsche heeft een groot assortiment van verschillende soorten natuursteen in verschillende kleuren.

Door het natuursteenoppervlak te bewerken kan de glans en de kleur bepaald worden. Hiervoor worden schuur- en polijsttechnieken gebruikt, maar ook andere methoden als hakwerk, branden en borstelen van het oppervlak.

Soorten en kleuren natuursteen

zeer veel keuze

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Bezoek de pagina soorten natuursteen voor meer informatie en voorbeelden.

Bewerken van het natuursteen

kleurnuances aanbrengen

Bij Den Hollandsche beschikken we tegenwoordig over nieuwe technieken die natuursteen weer een hele andere uitstraling doen geven.

Met deze technieken wordt het oppervlak van het natuursteen bewerkt, waardoor nieuwe kleuren en andere structuren ontstaan.

Ruwe steen

zelf uitzoeken in onze inspiratietuin

Ruwe grafzerken zijn puur natuur. De stenen kunnen onbewerkt blijven en als zodanig dienen als grafzerk. Maar ook kunnen er bewerkingen worden toegepast, zoals bijvoorbeeld polijstwerk en hakwerk. Door verschillende bewerkingen ontstaan er extra kleurverschillen in het materiaal.

Ruwe stenen en zwerfkeien zoekt u zelf uit in onze inspiratietuin.

De ruwe steen moet u aanspreken

de vorm, soort steen en kleur

De vorm, soort steen en kleur moet u aanspreken. Het allerbelangrijkste is dat u een goed gevoel heeft bij de steen.

Wij kunnen de onbewerkte steen daarna eventueel voor u bewerken en decoraties aanbrengen.

Inzicht in de mogelijkheden

we tonen u veel voorbeelden

Door het tonen van veel voorbeelden krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden die er zijn.

Wilt u bepaalde details van monumenten samenvoegen? Wij maken vrijblijvend een ontwerp voor u en zorgen voor een harmonieus geheel.

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

grafzerk materialen - ruwe steen met bronzen letters

Wel of geen omranding

een persoonlijke keuze

Naast het afbakenen van het graf zorgt de omranding er voor dat het graf netjes blijft.

Door de ruimtelijke begrenzing blijven materialen zoals steentjes, split, potgrond en boomschors maar ook de beplanting binnen de omranding van het grafmonument. Het wel of niet toepassen van een omranding is een persoonlijke keuze.

RVS

vaak gecombineerd met andere materialen

Roestvast Staal is een duurzaam materiaal waar grafmonumenten en grafzerken van kunnen worden gemaakt. Meestal wordt RVS gecombineerd met andere materialen zoals natuursteen of glas.

Wij werken uitsluitend met hoogwaardig RVS. Deze soort roestvast staal beschikt over een 316 specificatie, dit houdt in dat er molybdeen aan is toegevoegd ter verbetering van de weerstand tegen corrosie.

Schoonheid is de kunst van combineren

wij begeleiden u naar een passende keuze

Ieder grafmonument is uniek en vereist ander materiaal. Het juiste materiaal dient gekozen te worden voor het juiste monument. Niet ieder materiaal is namelijk geschikt voor ieder monument.

Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas. Wij begeleiden u naar een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien.

RVS vlinders

sierlijk geplaatst op gebogen RVS pinnen

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafzerk is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. Tekstueel is er gekozen voor emaille op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen.

Meer voorbeelden van RVS grafmonumenten.

Glas

duurzaam en onderhoudsvrij

Een grafzerk van glas, gecombineerd met natuursteen of RVS komt steeds vaker voor. Glas is transparant, duurzaam en onderhoudsvrij.

Maar belangrijker is dat glas in vele kleuren te verkrijgen is. Dit biedt extra mogelijkheden om een eigen grafzerk te ontwerpen.

Glazen strip

orchidee diapositief gestraald

Exclusief grafmonument met een glasplaat. De orchidee is diapositief gestraald op de glasplaat. Op het liggende gedeelte is een graflantaarn geplaatst en een verzonken bloemenvaas aangebracht.

Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas. Wij begeleiden u naar een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien, zodat u geen beslissingen neemt waar u achteraf toch spijt van heeft.

Foto op glas

van klein tot levensgroot

Er is veel mogelijk met glas. Unieke technieken als zandstralen, glas-fusion, buigen, lakken, lasergravure, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het grafmonument.

Door een foto of afbeelding te plaatsen geeft u het monument een persoonlijk karakter.

Hout

wij begeleiden u naar een passende keuze

Houten grafzerken en grafmonumenten. De monumenten zijn vorst-, zon- en regenbestendig. Een eigen ontwerp is uiteraard mogelijk. Wij maken uitsluitend gebruik van het eerste keus teakhout.

De schoonheid van teakhout zit in het zachte, natuurlijke uiterlijk in combinatie met grote sterkte en duurzaamheid.

Teakhout en belettering

gutsen of zandstralen

Ook in teakhout kan belettering gezandstraald worden.

Een andere mogelijkheid is het ambachtelijke gutsen waardoor een uniek en fraai resultaat verkregen wordt.

Onbehandeld teakhout

grijze kleur

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur.

Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling.

Advies over teakhouten grafmonumenten

we vertellen u graag meer

Wilt u meer weten of wilt u advies over een persoonlijk, teakhouten grafmonument, dan kunt u het beste een afspraak maken met onze deskundige teakhoutadviseur. Hij vertelt u graag alles over de mogelijkheden met teakhout.

Samen met u maakt onze teakhoutadviseur een schetstekening om tot een fraai, uniek en persoonlijk ontwerp te komen.

Cortenstaal

roestkleurig en weervast

Cortenstaal wordt tegenwoordig steeds meer toegepast in grafzerken. Cortenstaal wordt gekenmerkt door de bruine roestkleur die met materiaal van nature heeft.

Het ontwerpen en vervaardigen van een gedenkteken of grafmonument is bij Den Hollandsche in vertrouwde handen. Onze zekerheden bieden u de garantie van schoonheid en kwaliteit, vormgegeven in een blijvend gedenkteken.

Typische roestkleur

cortenstaal beschermt zichzelf

De typische roestkleur is een zeer dichte oxidehuid die het dieperliggende materiaal afschermt van zuurstof waardoor het metaal eigenlijk zichzelf beschermt tegen verdere oxidatie

Belettering in cortenstaal

watersnijden

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het cortenstaal aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

In onze inspiratietuin ziet u een groot aantal voorbeelden waarbij we deze techniek hebben toegepast op verschillende modellen grafzerken.

Lood

geheel eigen uitstraling

Een nieuw materiaal met een geheel eigen uitstraling waarvan wij grafmonumenten maken is lood.

Lood geeft het monument prachtige authentieke uitstraling en daarnaast kennen grafzerken van dit materiaal een hoge duurzaamheid. Lood is zeer geschikt voor grafzerken vanwege zijn grote weersbestendigheid.

Patina

sierlijke en natuurlijke uitstraling

Op lood vormt zich na verloop van enige tijd een fraai patina wat het materiaal een sierlijke, natuurlijke uitstraling geeft.

U kunt dit voorkomen door het lood te behandelen met patineer olie. Waardoor een natuurlijke grijze beschermlaag ontstaat. Het patineren deelt het metaal met bijvoorbeeld koper.

Glas & lood

fraaie combinaties

Lood en glas zijn oude bekenden van elkaar, denk aan de eeuwenoude vensters in kerkgebouwen.

Onze creatieve loodkunstenaar heeft geheel nieuwe manieren bedacht om lood en glas met elkaar te combineren waardoor verrassende en fraaie combinaties ontstaan.

Brons

accessoires, belettering en gehele monumenten

Brons is een veel toegepast materiaal bij grafmonumenten. Vroeger werden de accessoires zoals; letters, vazen, lantaarns en beelden uitsluitend in brons aangebracht.

Tegenwoordig praten we over grafkunst in brons. Nu kunnen er zelfs complete grafmonumenten van brons worden geleverd.

Kwaliteit

alleen de beste materialen en werkwijzen

Wij willen u graag duidelijk maken waar de kwaliteit van een grafmonument uit bestaat, waar u op moet letten en hoe Den Hollandsche kwaliteit biedt.

Bij Den Hollandsche heeft de kwaliteit altijd de hoogste prioriteit. Onze medewerkers zetten zich altijd in om een monument te creëren waarbij alleen de beste materialen en werkwijzen gebruikt worden. Deze kwaliteit streven wij gedurende het hele proces na. Vanaf het moment dat u onze website bekijkt tot het moment van zorgvuldige plaatsing van het monument.

Bronzen grafaccessoires

persoonlijke tint

Op natuurstenen grafzerken kunnen verschillende accessoires geplaatst worden om het geheel een persoonlijke tint te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan symbolen, een foto, een bronzen vogeltje. Precies wat bij u past en wat u mooi vindt.

Onze adviseur helpt u graag bij het bepalen van uw keuze.

Glasfusion

in elkaar smelten van glas

Glasfusion is een bijzondere techniek waarbij stukjes glas van verschillende kleuren samen versmolten worden tot één geheel.

Deze techniek geeft een unieke en kleurrijke uitstraling die in combinatie met natuursteen prachtig uit komt.

Glasfusion rivier

samen met u ontwerpen we

Gedenktekens waar in de grafvloer een glasfusion rivier is aangebracht.

Tijdens een persoonlijk gesprek ontwerpen we samen met u een passend gedenkteken. Door goed naar uw verhalen en wensen te luisteren gebruiken we de juiste kleuren om het monument een passende uitstraling te geven. Zodra we samen het monument hebben vormgegeven bespreken we het opschrift en de belettering, we laten u voorbeelden zien en geven u advies wat het beste past bij de vormgeving van het monument.

Monumenten en decoraties van glas

veel mogelijkheden

Glas kent veel mogelijke bewerkingstechnieken en toepassingen. Dit biedt veel mogelijkheden om decoratieve elementen te vervaardigen.

Unieke technieken als zandstralen, glas-fusion, buigen, lakken, lasergravure, eigen foto op glas, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het grafmonument.

Onze glasspecialisten geven u graag advies welke technieken het beste bij uw wensen passen.

Versteend hout

elk stuk is uniek

Versteend hout vormt voor velen een mooie verbinding tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten.

De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur net als wij mensen en niet een is er gelijk. Versteend hout is gefossiliseerd hout.

Gefossiliseerd hout

even hard als graniet

Versteend hout is gefossiliseerd hout.

Het hout is maar liefst 22 miljoen jaar oud, maar met een hardheid van 7 is het materiaal even hard als bijvoorbeeld graniet geworden.

Versteend hout uitzoeken

in onze inspiratietuin en showroom

In onze inspiratietuin en showroom hebben we een aantal gedenktekens staan waarin we versteend hout hebben toegepast.

Elk stuk versteend hout is uniek en u selecteert het versteende hout wat u aanspreekt direct uit onze tuin of showroom

Meer voorbeelden van versteend hout als grafzerk.