Ruwe grafzerkenAl mogelijk vanaf 2.150,-

Over de collectieRuwe grafzerken

Van oudsher wordt er veelal gebruik gemaakt van gladde (gepolijste) stenen. Hierdoor ziet u veel van hetzelfde wanneer u op een begraafplaats rondloopt. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Zo wordt er in toenemende mate gebruik gemaakt van ruw natuursteen.

Rechtstreeks uit de natuur

Ruwe steensoorten die rechtstreeks vanuit de natuur afkomstig zijn, hebben een unieke uitstraling. Ook zijn deze ruwe stenen mooi te combineren met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan glas, brons of RVS.

Kiezen van de steen

wat is uw eerste indruk

Het kiezen van de steen. U kiest een steen in de kleur en vorm die u aanspreekt.

Denk tijdens uw keuze ook aan de ruimte voor de belettering en of de steen groot genoeg is voor het graf.

Op deze pagina krijgt u een goede indruk van de soorten en kleuren natuursteen uit ons assortiment.

Belettering van de ruwe steen

we bespreken de lettersoorten

Het is erg belangrijk alle voor- en nadelen van elke lettersoort met elkaar goed door te nemen en daarna in een ontwerpvoorstel te laten uitwerken.

Hierdoor krijgt u een goed beeld van hoe het eindresultaat eruit zal zien en zult u later geen spijt hebben van dingen die u wellicht toch liever net iets anders had willen zien.

Fundering

duurzaam met anti-verzakkingspalen

Bij Den Hollandsche heeft de kwaliteit altijd de hoogste prioriteit.

Deze kwaliteit streven wij gedurende het hele proces na. Vanaf het moment dat u onze website bekijkt tot het moment van zorgvuldige plaatsing van het monument. Ook natuurlijke stenen plaatsen wij altijd op een duurzame fundering met anti-verzakkingspalen.

Voorbeelden van ruwe stenen

bekijken en uitzoeken in onze inspiratietuin

U ziet op deze pagina een aantal voorbeelden van ruwe grafstenen die zijn uitgevoerd in en met verschillende kleuren en structuren.

Om een goed beeld te geven, raden we u aan om de stenen in het echt te komen bekijken in onze inspiratietuin. Hier hebben wij ruim 600 grafmonumenten staan, waaronder veel ruwe stenen.

Grafaccessoires

persoonlijke tint

Door toevoeging van een grafaccessoires maakt u een grafmonument nog persoonlijker.

Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires waardoor u een grafmonument een extra betekenis kunt geven.

Grafaccessoires zoekt u uit in onze showroom.

Altijd iets moois

voor een relatief laag budget

Een mooi monument hoeft niet per se duur te zijn.

We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget. Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm.

Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Prijsinformatie grafstenen

Ontwerp ruwe grafstenen

eerst mogelijkheden bekijken

Een gedenksteen uit deze ruwe grafstenen collectie wordt samen met u ontworpen. U bezoekt wellicht eerst onze inspiratietuin om een beeld van alle mogelijkheden te krijgen.

Samen met u ontwerpen we tijdens een persoonlijk gesprek een uniek en persoonlijk gedenkteken waarbij we uitgaan van uw wensen en ideeën.

Inzicht in de mogelijkheden

we tonen u veel voorbeelden

Door het tonen van veel voorbeelden krijgt u goed inzicht in de mogelijkheden die er zijn.

Wilt u bepaalde details van monumenten samenvoegen? Wij maken vrijblijvend een ontwerp voor u en zorgen voor een harmonieus geheel.

Natuurlijk karakter

geknabbelde glas

Het geknabbelde glas geeft de grafsteen een uiterst natuurlijk karakter. De ruwe keien en siergrassen complementeren het uiterlijk van de grafsteen.

Op het glas is ruimte voor een eventuele spreuk maar u kunt deze ook op het natuursteen aan laten brengen.

Glazen letterplaat

ideale canvas

Een glazen letterplaat is het ideale canvas om het monument en persoonlijke en eigen uitstraling te geven.

Op het glas kan tekst, een spreuk, een foto, een afbeelding of een decoratie worden aangebracht met een symbolische betekenis.

Afbeelding op glas

belettering op kussenstenen

De ruwe structuur van het natuursteen, geeft dit gedenkteken een natuurlijke uitstraling. Het natuursteen heeft een geborstelde structuur met olijfgroene tinten en oogt daardoor heel licht en vriendelijk. Hierdoor valt ook het glasplaatje van antraciet glas met de persoonlijke ingegraveerde afbeelding goed op.

Op het liggende gedeelte is hetzelfde natuursteen gebruikt, zowel als omranding als de twee schuin geplaatste kussenstenen.

Belettering van natuurlijk monument

vaak in brons of glasplaatje

Vanwege het grillige karakter van natuurlijke stenen en zwerfkeien wordt er vaak bronzen belettering of een glasplaatje toegepast.

Het grote voordeel van een glasplaatje is dat je meer tekst kunt plaatsen en bijvoorbeeld een persoonlijke decoratie, afbeelding of foto kunt toevoegen.

Nog geen idee?

samen gaan we aan de slag

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een mooi resultaat te komen.

Door het toepassen van de juiste vormgeving en materialen ontwerpen en realiseren we een passend gedenkteken.

Vlinder op of rond het gedenkteken

u ziet ze in onze inspiratietuin en showroom

Vlinders en vogeltjes worden vaak toegepast om het monument van een persoonlijke tint te voorzien.

Het materiaal van de vlinders heeft een bepalende factor voor de uitstraling die u graag ziet. In onze inspiratietuin ziet u precies hoe het staat. Vlinders van gekleurd glas, inox, cortenstaal en lood: allen toegepast op unieke monumenten.

Toepassing van cortenstaal

roestkleurig en weervast

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal.

In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal cortenstaal zeer weervast. Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal.

Grafdecoratie bloemen

schoonheid en vergankelijkheid

Bloemen staan van oudsher symbool voor de pracht en schoonheid van het leven. Door hun tere karakter echter symboliseren ze tegelijk ook de vergankelijkheid en kwetsbaarheid van het levende.

Een bloem op een grafmonument haalt beide aspecten voor het voetlicht.

Grafdecoratie vlinders of vogels

eigen sfeer

Een van de meest toegepaste accessoires op een grafmonument zijn wel vogels en vlinders. Vrijwel alle soorten grafmonumenten zijn geschikt voor het toepassen van een dergelijk grafaccessoire.

Het zorgt ervoor dat de strakke lijnen monument warmer overkomen en versterkt de sierlijke uitstraling van het monument.

Polijsten natuursteen

volledig ambachtelijke wijze

Het polijsten doen wij op volledig ambachtelijke wijze. Alleen hierdoor is de verkregen glans blijvend en vormt de glanslaag een volledige bescherming van het natuursteen. Wij werken niet met kunstmatige glansmiddelen waarmee een tijdelijke glans kan worden verkregen en het natuursteen op termijn vatbaar is voor aantasting van buitenaf.

Dankzij het ambachtelijk polijsten behoudt het natuursteen minimaal 30 jaar haar heldere glans. Eerlijk polijsten noemen wij dat.

De mogelijkheden zijn oneindig

advies wat het beste past

De mogelijkheden voor het ontwerpen, samenstellen en realiseren van een grafmonument zijn oneindig.

Wij helpen u graag en adviseren u over het materiaal, kleurgebruik, vormgeving, belettering, decoraties, accessoires en de eventuele beplanting.

Ruwe stenen bekijken en uitzoeken

De modellen die u hier ziet, zijn allemaal unieke stenen. Een ruwe steen of zwerfkei is nooit hetzelfde, omdat deze direct uit de natuur komt. Zwerfkeien en natuurlijke grafstenen kunt u daarom in onze inspiratietuin uit komen zoeken. U koopt dus het model uit onze tuin.

Ruwe grafstenen

u heeft de keuze uit alle geschikte natuursteen soorten

Op deze pagina ziet u slechts een deel van ons assortiment ruwe grafstenen. Het beoordelen van deze steensoorten vanaf een beeldscherm geeft u een beperkt beeld van de werkelijkheid. Naast kleuren hebben deze steensoorten specifieke kenmerken. Deze kenmerken kunt u alleen beoordelen door het natuursteen in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.

Zoekt u een andere steensoort of heeft u een vraag?

Stel gerust uw vraag

Neem contact op
+31 481 371 333