Duurzame grafmonumenteneerlijke monumenten met duurzame materialen

Alle grafmonumenten die wij realiseren worden duurzaam vervaardigd. Vanaf de winning van het natuursteen en de andere grondstoffen tot en met de milieuvriendelijk fundering die wij toepassen tijdens het plaatsen van het grafmonument.

Door het toepassen van duurzame materialen garanderen wij u niet alleen dat het grafmonument langer mooi blijft maar dat hierdoor ook meehelpen aan een beter milieu en een duurzame toekomst.

Op deze pagina en op onze website ziet u voorbeelden van duurzame grafmonumenten in allerlei stijlen en uitvoeringen. Een ding hebben al onze monumenten gemeen, het zijn persoonlijk ontworpen monumenten die lang mooi blijven.

Duurzaam natuursteen en andere materialen

Omdat wij van Den Hollandsche graag meewerken aan het opbouwen van een duurzame toekomst passen we alleen materialen toe waarvan wij weten dat deze duurzaam gewonnen worden. Naast het duurzaam winnen heeft de bewerking en afwerking van het materiaal een grote invloed op duurzame grafmonumenten. U leest hier meer over op deze pagina.

duurzame grafmonumenten natuursteen geen kinderarbeid

Duurzaam natuursteen

Met respect voor de natuur en geen kinderarbeid vindt de winning van het natuursteen plaats. Wij, van Den Hollandsche gedenktekens, controleren dit zelf en staan daar garant voor.

Bezoek de pagina duurzaam natuursteen voor meer informatie of bekijk voorbeelden van eenvoudig tot bijzondere grafmonumenten.

duurzame grafmonumenten natuursteen glas

Ingeschilderde belettering

Den Hollandsche heeft er bewust voor gekozen een duurzaam verfsysteem te hanteren. Er wordt gebruik gemaakt van een primer met afwerklagen. Bij Den Hollandsche worden maar liefst 4 à 5 lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke 1 à 2 lagen.

Bezoek de pagina belettering grafsteen voor meer informatie over belettering natuursteen, glas, inox, cortenstaal…

duurzame grafmonumenten natuursteen combinatie inox

Geen verzakkingen

Met onze beproefde plaatsingsmethode voorkomen wij verzakking van het grafmonument. Na het aanbrengen van deze palenfundatie is het grafmonument extra beschermd tegen verzakkingen.

Lees meer over onze service en garantie.

Combinatie materialen

duurzame grafmonumenten met inox

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van de duurzame materialen inox, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van inox.

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd, waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving.

Tekstueel is er gekozen voor emaille op glas, door deze duurzame en speciale smelttechniek zal de tekst niet snel meer vervagen.

Duurzame grafmonumenten met glas

blijven lang mooi

Een glazen grafmonument creëert transparantie, toegankelijkheid en blijft een zeer lange tijd mooi. Unieke technieken als zandstralen, glasfusion, buigen, lakken, lasergravure, eigen foto op glas, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het glazen grafmonument.

Den Hollandsche staat garant voor creativiteit en degelijkheid. Wij staan garant voor een goede bevestiging van het glas, zodat het glas niet gaat scheuren.

Een persoonlijk monument

hoeft niet per se duur te zijn

We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget.

Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Bekijk meer voorbeelden van inox grafmonumenten of glazen grafmonumenten.

Soorten en kleuren natuursteen

zeer veel keuze

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Helaas is niet iedere steensoort bruikbaar voor een grafmonument. Wij hebben daarom voor u een selectie steensoorten gemaakt die zeer geschikt en duurzaam zijn voor grafmonumenten.

Bezoek de pagina soorten natuursteen voor meer informatie en voorbeelden.

Ambachtelijk polijsten

blijvende glanslaag

Het polijsten doen wij op volledig ambachtelijke wijze. Alleen hierdoor is de verkregen glans blijvend en vormt de glanslaag een volledige bescherming van het natuursteen.

Wij werken niet met kunstmatige glansmiddelen waarmee een tijdelijke glans kan worden verkregen en het natuursteen op termijn vatbaar is voor aantasting van buitenaf. Dankzij het ambachtelijk polijsten behoudt het natuursteen minimaal 30 jaar haar heldere glans. Eerlijk polijsten noemen wij dat.

Bekijk meer voorbeelden van natuursteen grafstenen.

De materialen worden in ons bedrijf bewerkt

we staan voor kwaliteit

Den Hollandsche Gedenktekens maakt gebruik van verschillende zogenaamde “preferred suppliers”, verspreid over de wereld. Zo wordt ons brons bijvoorbeeld geleverd door een toonaangevende internationale bronsgieterij in Duitsland, het Azul Macauba materiaal uit Brazilië, wit marmer uit Italië en Halmstad-steen uit Scandinavië. Deze leveranciers zijn door Den Hollandsche speciaal voorgeselecteerd op kwaliteit. Zo garanderen wij onze klanten van de best beschikbare materialen. De nodige materialen worden in onze eigen werkplaats verwerkt om uiteindelijk mooie en duurzame grafmonumenten te vervaardigen.

Alles op ambachtelijke wijze zonder kunstmatige hulpstoffen
Om de kwaliteit van het grafmonument te behouden, kiezen wij alleen voor duurzame materialen en innovatieve bewerkingstechnologieën. Waar bijvoorbeeld veel leveranciers voor een glad gepolijst grafmonument kiezen voor goedkope chemische vloeistoffen, kiest Den Hollandsche voor polijsten met een diamant. Onze adviseur laat u graag het verschil zien.

duurzame grafmonumenten den hollandsche vervaardiging
duurzame grafmonumenten den hollandsche grafsteen soorten
duurzame grafmonumenten den hollandsche belettering

Cortenstaal grafmonumenten

Zeer lange levensduur

De typische roestkleur is een zeer dichte oxidehuid die het dieperliggende materiaal afschermt van zuurstof waardoor het metaal eigenlijk zichzelf beschermt tegen verdere oxidatie.

Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal. Bekijk meer voorbeelden van cortenstalen grafmonumenten.

duurzame grafmonumenten cortenstaal silhouet inspiratietuin

Versteend hout

natuurlijk, duurzaam en mooi

Versteend hout vormt voor velen een mooie verbinding tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur. Niet één stam is gelijk, net als wij mensen.

Versteend hout is gefossiliseerd hout. Het hout is maar liefst 22 miljoen jaar oud, maar met een hardheid van 7 even hard als bijvoorbeeld graniet geworden.

Duurzame grafmonumenten van hout

30 jaar garantie tegen houtrot

Teakhout is bekend uit de scheepsbouw en tuinmeubelenindustrie. Kenmerkend is de extreem hoge duurzaamheid waardoor wij 30 jaar garantie tegen houtrot kunnen geven.

Omdat hout een natuurproduct is en werkt door opname van vocht kunnen er altijd wat hartscheuren ontstaan. Dit gebeurt met name in de kopse delen. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Compleet monument vanaf € 1.500

Op een creatieve wijze ontwerpen de adviseurs van Den Hollandsche samen met u een persoonlijk gedenkteken.

We plaatsen monumenten zonder extra kosten in heel Nederland. Daarnaast plaatsen we ook monumenten in geheel België en de grensstreek van Duitsland. Het gedenkteken ontwerpen we geheel conform de regels en richtlijnen van uw begraafplaats. De plaatsing en/of werkzaamheden hebben wij volledig in eigen beheer en worden uitgevoerd door ons eigen team met vakmensen.

Meer informatie een persoonlijk grafmonument.

Inclusief

 • Modelprijs
 • Basisafmetingen
 • Keuze uit basis assortiment graniet
 • Montage en productie
 • Betonplaat met wapening
 • Standaard grafbedekking
 • Basisplaatsing
 • 21% BTW

Exclusief

 • Belettering
 • Accessoires
 • Toeslag duurdere materialen

Aanpassen voorbeelden

ander materiaal, vorm of combinaties

U kunt alle voorbeelden naar uw voorkeur laten aanpassen. Andere materialen, vormen, combinaties van monumenten.

Wij maken geheel vrijblijvend een ontwerp voor u, zodat u goed inzicht krijgt in hoe het monument gaat worden.

Grafmonumenten met glas

juiste dikte en degelijke glassteunen

Een nadeel van glas is de gevoeligheid voor breuk. Vandaar dat wij daar extra aandacht aan schenken en dit probleem verhelpen door middel van glassteunen.

Wij werken uitsluitend met glas van de hoogste kwaliteit, en in de juiste diktes. De glazen gedeelten van onze monumenten zijn daardoor zeer duurzaam.

Kleuren en combinaties

maken van juiste keuzes

Bij het maken van de juiste keuzes komt onze jarenlange ervaring goed van pas.

Wij begeleiden u naar een passende keuze door u vele voorbeelden te laten zien, zodat u geen beslissingen neemt waar u achteraf toch spijt van heeft.

Bekijk ruim 600 verschillende modellen

in alle rust in onze inspiratietuin in Elst

Dit is de beste manier om te ontdekken wat u zou willen. De duurzame grafmonumenten zijn voor een natuurgetrouw beeld in de buitenlucht opgesteld en voorzien van een prijsindicatie. Alle mogelijkheden qua vormen, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires zijn verwerkt in kant en klare stenen. U krijgt meteen een goede indruk van de kwaliteit van onze grafmonumenten, de gedenktekens staan immers al jarenlang in weer en wind.


Plaatsing van het monument

milieuvriendelijke fundering

Onze methode van plaatsen garandeert u dat het grafmonument niet zal verzakken. Alleen daardoor kunnen wij u een kwaliteitsproduct garanderen.

Net als bij een huis worden er vier palen met een speciaal apparaat in de grond getrild. Deze palen zijn vervaardigd uit milieuvriendelijk, massief kunststof en zijn 180 cm lang. Op deze palen plaatsen wij een betonnen fundering waarop het grafmonument wordt opgebouwd.

Bevestiging van grafaccessoires

zeer solide

Kleine grafaccessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle grafaccessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Monumenten bekijken in onze inspiratietuin en gratis een ontwerp laten maken

altijd slagen voor duurzame grafmonumenten

Rustig en ongestoord rondkijken in onze inspiratietuin en daarna geheel vrijblijvend een ontwerp laten maken. Omdat wij het monument samen met u ontwerpen, bieden wij u de zekerheid dat u altijd zult slagen voor een persoonlijk en gepast monument.

We bieden u alle mogelijkheden

 • Monumenten combineren
 • Monumenten aanpassen
 • Decoraties laten aanbrengen
 • Accessoires toevoegen
 • Foto of afbeelding
 • Een beeldje
 • Symbolen
 • Fraaie materiaal bewerkingen
 • Grafbedekking en grafbeplanting
 • Foto’s in glas, inox en porselein
 • Opschrift en soort belettering

Een bezoek aan Den Hollandsche gedenktekens

Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen. Echter, indien u er zeker van wilt zijn dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan

Wilt u eerst nog even verder kijken?

bezoek dan ook onze andere inspiratiepagina’s

Een grafmonument uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden voor duurzame grafmonumenten zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze. Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om ruim 600 grafmonumenten in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.

duurzame grafmonumenten foto op grafsteen

Foto op grafsteen

Een foto op de grafsteen kan van klein tot levensgroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Fotoprint op glas
duurzame grafmonumenten modern

Moderne grafstenen

Onder ‘moderne grafstenen’ verstaan we grafmonumenten met een geheel eigentijds karakter, strak en eenvoudig van vorm.

Moderne grafstenen
duurzame grafmonumenten glas

Glazen grafmonumenten

Laat u inspireren door de vele voorbeelden van glazen grafmonumenten in verschillende vormen en kleuren.

Glazen grafmonumenten
duurzame grafmonumenten jong en eigentijds

Jong en eigentijds

Den Hollandsche heeft een eigen collectie samengesteld speciaal gericht op jonge mensen variërend in de leeftijdsgroep van 14 tot 30+.

Jong & eigentijds
duurzame grafmonumenten natuursteen

Natuursteen grafmonumenten

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor een grafmonument. Dit komt vooral vanwege haar duurzaamheid. Graniet, marmer en hardsteen zijn de meest bekende natuursteensoorten.

Natuursteen grafmonumenten
duurzame grafmonumenten natuurlijk

Natuurlijke grafstenen

Ruwe, natuurlijke natuursteen wordt al jaren in grafmonumenten toegepast. De natuurlijke grafmonumenten zijn onderverdeeld in ruwe keien, staande stenen, liggende stenen en bewerkte natuurlijke stenen.

Bekijk natuurlijke grafstenen
duurzame grafmonumenten onderhoudsvrij

Onderhoudsvrije grafmonumenten

Het grafmonument ligt in de buitenlucht en heeft te maken met regen, wind en andere weersinvloeden. Hierdoor ontstaat vuil op het grafmonument. Het is prettig als dit eenvoudig en snel gereinigd kan worden. Wij vertellen u graag hoe dit werkt.

Bekijk onderhoudsvrije grafmonumenten
duurzame grafmonumenten budget lage prijs

Budget selectie

Onze budgetselectie bestaat uit voordelig geprijsde en persoonlijke grafmonumenten. Grafmonumenten uit onze budgetselectie zijn verkrijgbaar vanaf € 1.650,- inclusief plaatsingskosten en een persoonlijke tekst.

Bekijk voorbeelden