Eigentijdse grafzerkenAl mogelijk vanaf 2.925,-

Collectie Jong & eigentijdseigentijdse grafzerken gericht op jonge mensen

Deze collectie met eigentijdse grafstenen is erg breed qua design, maar deze grafmonumenten hebben als overeenkomst dat er minder traditionele vormen worden toegepast en juist meer gebruik wordt gemaakt van rvs, glas en hout. Ook wordt er qua decoraties en illustraties meer aansluiting gezocht bij de beleveniswereld en interesses van degene die wordt herdacht.

Ontwerp vanuit uw ideeën

Veelal wordt er samen met u een grafmonument ontworpen vanuit uw eigen persoonlijke ideeën. Bekijk ook de video waarin we u in het kort vertellen wat deze collectie inhoudt.

Combinatie materialen

sierlijk geplaatste vlinders van RVS

Het monument bestaat uit een fraaie combinatie van RVS, glas en natuursteen. De roestvast stalen vlinders, die symbool staan voor de vrijheid, zijn sierlijk geplaatst op pinnen van RVS.

Het glas van de grafzerk is volledig gematteerd, waardoor de opschriften goed leesbaar blijven bij drukkere achtergronden of weersinvloeden.

De combinatie van materialen geeft het monument een bijzonder fraaie uitstraling.

Foto’s en afbeeldingen

bekijk alle mogelijkheden en hoe het werkt

Door een foto of afbeelding op het monument te plaatsen, geeft u het monument een persoonlijk karakter.

Wij bieden u alle mogelijkheden van een kleine foto in porselein tot levensgrote afbeeldingen op glas.

Bekijk alle mogelijkheden

Het model en het materiaal

in verschillende materialen te realiseren

Wij raden u aan om eerst naar een model te kijken dat u aanspreekt. Let daarbij op vorm en uitstraling.

Wanneer u weet welke modellen u mooi vindt, kunt u gaan kijken naar materialen. Alle modellen zijn namelijk in verschillende materialen uitvoerbaar.

Grafaccessoires en decoraties

persoonlijk maken

Door toevoeging van een grafaccessoire of een decoraties maakt u een grafzerk nog persoonlijker. Zo zijn er ook symbolische grafaccessoires en decoraties waardoor u een grafzerk een extra betekenis kunt geven.

Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met de grafzerk. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van de grafzerk.

U hoeft niet te kiezen

samen gaan we ontwerpen

“Door goed te luisteren naar de wensen van de familie, ontstaat een creatief en duurzaam ontwerp.

Juist door met elementen, vormen en symboliek te werken die voor de familie een persoonlijke betekenis hebben, maken we samen een bijzondere grafzerk.”

Wim ter Steege, Den Hollandsche Gedenktekens Elst

Een persoonlijk ontwerp

Glasfusing kruis

persoonlijk ontwerp

Dit unieke gedenkteken bestaat uit moderne materialen. De omranding is gemaakt van RVS. De letterplaat bestaat geheel uit glas.

Het kruis en het monument zijn persoonlijk met de nabestaande ontworpen.

Glas is een uniek materiaal om stemming en emoties op een bijzondere en onnavolgbare wijze weer te geven.

Grafzerk met afbeelding zonnebloem

straal en beiteltechniek

Gedenkteken met glas en RVS toepassingen. Op de voorband ligt een RVS-lelie. Links onder op de glasplaat is door middel van een straal en beitel techniek een zonnebloem afgebeeld.

Het opschrift is op een glazen letterplaat voor de glasplaat met de afbeelding van de zonnebloem geplaatst.

Grafmonument met RVS accessoire

persoonlijk en op maat ontworpen

Deze bijzondere eigentijdse grafsteen is gemaakt van natuursteen, hout, glas en rvs. Op het glas, met antraciet kleur, is de naam met mooie letters aangebracht. Daarnaast is een model van een klassieke auto in rvs op het glas bevestigd. Als extra persoonlijk element is er een tweede glasplaat toegevoegd met daarop een foto.

Een foto of afbeelding op glas

vele technieken mogelijk

Er is veel mogelijk met glas. Unieke technieken als zandstralen, glasfusion, buigen, lakken, lasergravure, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan de grafzerk. Wij bieden u alle mogelijkheden van een foto of afbeelding in klein formaat tot een gehele letterplaat met levensgrote afbeeldingen. De teksten op glas blijven altijd goed leesbaar.

Bekijk de mogelijkheden

De belettering

eigen grafische vormgevers

De belettering is zeer bepalend in het totale ontwerp van een monument. Door gebruik te maken van eigen grafische vormgevers proberen wij de kwaliteit voor u te waarborgen.

Voor ieder monument kijken we apart naar de positie van te de teksten op het monument, het type letters, de afmetingen en de kleur.

Inscriptie grafzerk voorbeelden

Vastzetten grafaccessoires

zeer solide

Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Dit doen wij door het boren van een montagegaatje, hierin zetten wij het accessoire met een chemisch anker vast.

Collage van foto’s

bijzonder en veelzeggend

Het plaatsen van meerdere foto’s geeft een goed beeld van hoe iemand was, waar hij of zei voor stond.

Een fotocollage is te plaatsen op vele manieren, we laten u graag de mogelijkheden zien en u kiest precies wat u mooi en passend vindt.

Gebogen glas

hoogwaardig gehard glas

Door glas in een speciale oven langzaam te verhitten, is het mogelijk om het glas te buigen in de gewenste vorm.

Door het tonen van vele voorbeelden, willen wij u een goede indruk geven van de mogelijkheden die er zijn met glas. Graag helpen wij u bij het ontwerpen van een persoonlijke grafzerk.

Glazen grafzerken

Alle monumenten worden door onszelf ontworpen

harmonieus geheel bij elk graftype

U kunt zelf een afbeelding aanleveren of wij kunnen die voor u verzorgen. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we uw keuzes en maken we altijd vrijblijvend een schetsontwerp van het monument voor u.

Alle voorbeelden van monumenten die u ziet zijn aanpasbaar voor elk gewenst graftype (algemeen, familie, enkel of kort). Vanzelfsprekend zorgen wij bij elk graftype voor een harmonieus geheel.

Ontwerp glazen grafzerken

juiste glastechnieken

Ieder monument wordt door onze glasspecialisten in ons atelier geheel vormgegeven: het ontwerp, de glasbewerking en het aanbrengen van tekst.

De montage van het monument wordt eveneens in ons atelier uitgevoerd en door onze eigen medewerkers geplaatst op de begraafplaats. Samen met u ontwerpen en realiseren we een persoonlijk gedenkteken en gebruiken daarbij de glastechnieken die het beste bij uw wensen passen.

Zuilen gedenkteken

ingebouwde graflantaarn

Monument met een compositie van drie zuilen. In de laagste zuil is een RVS lantaarn opgenomen.

De tekst is gezandstraald aangebracht op de hoogste zuil.

Het gedenkteken is zoals al onze gedenktekens in verschillende soorten en kleuren natuursteen te realiseren.

Persoonlijk ontworpen

motorcrosser vanuit een foto

Naast het assortiment van grafaccessoires dat u ziet in onze showroom en inspiratietuin, bieden wij u ook de mogelijkheid om een decoratie persoonlijk te laten ontwerpen.

De motorcrosser is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto. In dit geval is de decoratie uitgevoerd in RVS. U kunt ook kiezen voor glas, cortenstaal, brons, natuursteen of bijvoorbeeld hout. Precies wat u mooi en passend vindt.

Grafzerk gebogen natuursteen

tot 30 jaar garantie op het natuursteen

Natuursteen is het meest gebruikte materiaal voor het samenstellen van grafzerken.

Graniet is tegenwoordig een veel toegepaste natuuursteensoort vanwege de grote duurzaamheid van het materiaal. Graniet is leverbaar in een grote variatie van soorten en kleuren.

Natuursteen is mooi en moet vooral mooi blijven. U krijgt bij ons tot 30 jaar garantie op het natuursteen!

Details die u aanspreken

het gaat er om wat u mooi vindt

Het kan natuurlijk zijn dat bepaalde details van monumenten u aanspreken. De omranding van het monument, een accessoire, de soort bedekking van het graf. Wij ontwerpen waar u bij bent een passend monument waarbij wij uitgaan van een voorbeeld, combinaties van voorbeelden, uw ideeën of een kenmerk van de overledene.

Heeft u nog geen idee?
Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen proberen we met elkaar tot een resultaat te komen.

Persoonlijke accessoires van RVS

vanuit uw wensen

Door toevoeging van een graf accessoire maakt u een grafzerk nog persoonlijker.

We hebben een groot assortiment accessoires van RVS. Heeft u zelf persoonlijke wensen, onze ontwerpers laten u graag zien, wat er op basis van uw ideeën mogelijk is.

Vrijblijvend ontwerp

aanpassen of combineren

Ziet u een monument wat u mooi vindt maar waar u eigenlijk toch nog graag iets aan wilt veranderen?

Wij maken geheel vrijblijvend een schetsontwerp van uw ideeën en wensen. Meer informatie over een vrijblijvend schetsontwerp.

Lust voor het oog

er kan meer dan u denkt

Onze adviseurs laten u graag zien wat er met bijvoorbeeld een combinatie van materialen en bewerkingstechnieken te bereiken is.

De resultaten zijn vaak zeer verrassend en een lust voor het oog. Er kan meer dan u denkt!

RVS grafzerken

De mogelijkheden zijn oneindig

De mogelijkheden voor het ontwerpen van grafzerken zijn oneindig. Wij ontwerpen samen met u en adviseren u over de technische mogelijkheden.

Het samenstellen van gepast monument met de juiste uitstraling doen wij samen met u. Onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een ontwerp.

Hoe werkt een persoonlijk ontwerp?

Silhouet in glas

voor de lettersteen

Grafzerk met een glazen letterplaat die voor de natuurstenen letterplaat is geplaatst.

Op de letterplaat is een persoonlijke foto geplaatst, de foto is bewerkt zodat alleen het silhouet van de visser zichtbaar is.

Monumenten met glas

aanpassen of combineren

Een glazen grafzerk creëert transparantie en toegankelijkheid. Ook komt het glas veel ‘lichter’ over dan andere materialen.

Unieke technieken als zandstralen, glasfusion, buigen, lakken, lasergravure, eigen foto op glas, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan de glazen grafzerk.

Den Hollandsche staat garant voor creativiteit en degelijkheid. Wij staan garant voor een goede bevestiging van het glas, zodat het glas niet gaat scheuren.

Blauw glas met silhouet

vanaf een foto omgezet.

Grafzerk met een glazen dekplaat. Op de achterste glasplaat is een silhouet aangebracht. Het silhouet hebben we op verzoek vanaf een foto omgezet.

Op de linker lettersteen van glas is het opschrift aangebracht. De glasplaten zijn bevestigd met houders van RVS.

Zuilen van gepolijst graniet

RVS hoofdtelefoon

Deze persoonlijke grafzerk van gepolijst graniet heeft en glazen letterplaat met een persoonlijke afbeelding.

Om het monument nog persoonlijker te maken, is op het liggende gedeelte is een hoofdtelefoon van RVS geplaatst.

Uitgangspunt voor een persoonlijk ontwerp

In onze inspiratietuin kunt u zeer veel verschillende monumenten in alle mogelijke materialen en combinaties van materialen bekijken. Van eenvoudige monumenten tot zeer speciale monumenten. U kunt ongestoord rondkijken en wanneer u vragen heeft kunt u die meteen stellen.

Achtergrond afbeelding op glas

extra persoonlijk

Door een achtergrond afbeelding te plaatsen op een glazen gedenkplaat maakt u het monument extra persoonlijk.

U kunt bijvoorbeeld denken aan een favoriet landschap, gebouw of een persoonlijke foto. We bewerken de foto voor u en zorgen voor juiste belichting en kleur zodat deze goed past bij de rest van het monument.

Natuurlijke zuilen

rvs band

Natuurlijke grafzerk waar de rvs band de natuurstenen zuilen als het ware omarmt. Het monument biedt veel mogelijkheden om deze te voorzien van een persoonlijke tint.

Op de zuilen kan belettering, een decoratie, of bijvoorbeeld een foto worden aangebracht. Ook kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een bijpassend glazen gedenkplaatje op de vloer van het monument.

Onze creatieve ontwerper geeft u graag passend advies op basis van uw wensen.

Natuurlijke grafzerken

Silhouette

vanuit een foto

Grafzerk met een silhouette van cortenstaal waar tevens het opschrift is geplaatst. Het silhouette is op aanvraag van de nabestaanden door ons grafisch team nagemaakt van een foto.

Bij Den Hollandsche bent u verzekerd van creativiteit en degelijkheid. Wij staan tevens garant voor zowel de materialen als de plaatsing van het gedenkteken.

Cortenstaal grafzerken

Cortenstaal grafzerken

persoonlijke grafzerk van cortenstaal

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. Het geeft een grafzerk een natuurlijke en eigentijdse uitstraling.

In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden is het materiaal cortenstaal zeer weer vast. Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal.

Silhouette in RVS

persoonlijke grafzerk met rvs en glas

Bij het ontwerpen van een gedenkteken met een silhouette gebruiken onze ontwerpers een persoonlijke foto als uitgangspunt.

Een foto plaatsen

hoe u dat wilt

U levert ons een pasfoto of foto die u graag geplaatst wilt zien op de grafzerk.

We bewerken de foto, waarbij u kunt denken aan bijvoorbeeld het scherper maken, zwart/wit maken van de foto of, indien u dat wenst, de achtergrond bijwerken, omdat de foto anders niet in het door uw gekozen lijst kan worden geplaatst.

Glas, rozenkwarts en natuursteen

vrouwelijke uitstraling

Grafzerk met roze glasplaten, rozenkwarts en natuursteen. De beide vleugels van glas vormen samen een vlinder.

Het kleurgebruik bij deze grafzerk maakt het een vrouwelijk geheel. Het brok rozenkwarts zit verankerd aan het natuursteen.

grafzerken met vrouwelijk uitstraling

Bekijk meer voorbeelden

grafstenen voor jongeren

Een grafmonument uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze.

Bekijk meer voorbeelden op de pagina grafstenen voor jongeren.

grafzerken ontwerpen gratis schetsontwerp

Altijd slagen voor een gepast gedenkteken

monumenten in het echt bekijken, advies en gratis ontwerp

“Het is voor mij een uitdaging om samen met familie en nabestaanden een
persoonlijke grafzerk te ontwerpen.

Door goed te luisteren naar de wensen van de familie, ontstaat een creatief
en duurzaam ontwerp.

Juist door met elementen, vormen en symboliek te werken die voor de familie een
persoonlijke betekenis hebben, maken we samen een bijzondere grafzerk.”

Wim ter Steege, Den Hollandsche Gedenktekens Elst

grafzerken ontwerpen vanuit een voorbeeld

U hebt iets gezien

U hebt iets gezien wat u mooi vindt. Op internet, op de begraafplaats, in onze inspiratietuin showroom.

grafzerken ontwerpen vanuit een kenmerk

Een kenmerk

U wilt graag een bepaald kenmerk van de overledene verwerkt zien in het persoonlijke gedenkteken.

grafzerken ontwerpen vanuit uw ideeën

Uw ideeën

U heeft in gedachte of een voorbeeld hoe het monument er ongeveer uit moet komen te zien.

grafzerken ontwerpen vanuit een beschrijving

Nog geen idee?

Door te luisteren naar de verhalen over de overledene en uw wensen komen we samen tot een resultaat.

Gratis ontwerp

we houden rekening met uw budget

Een mooi monument hoeft niet per se duur te zijn. We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passends maken voor een relatief klein budget. Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm. Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid, rust en eenheid uitstralen.

Maak een vrijblijvende afspraak